Hakala ja Nykänen suoraan A-finaaliin alkuerästään maailmancupin avauksessa Portugalissa

19.5.2017 Yleinen

Hakala ja Nykänen aloittivat uuden mc-kauden lupaavasti ja etenivät vaivatta alkuerästään suoraan finaaliin (arkistokuva).
Hakala ja Nykänen aloittivat uuden mc-kauden lupaavasti ja etenivät vaivatta alkuerästään suoraan finaaliin (arkistokuva).

Jeremy Hakala ja Miika Nykänen aloittivat urakkansa mainiosti ratamelonnan maailmancupissa Portugalin Montemor-O-Velhossa etenemällä 1000 metrillä alkuerästään kakkosena suoraan A-finaaliin. Kajakkikaksikoiden 1000 metrin A-finaali käydään lauantaina.

”He etenivät A-finaaliin hyvällä ja tasapainoisella alkueräsuorituksella, heidän ei tarvinnut viimeisiä paukkujaan laittaa peliin”, ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen sanoi tyytyväisenä.

Hakala ja Nykänen meloivat perjantaina myös yksikössä 500 metrin alkuerät. Molemmat ylsivät omassa erässään kakkoseksi ja tavoittelevat A-finaalipaikkaa välierässä lauantaina.

”Heillä oli radat tyynen puolella, ja molemmat tekivät tosi hyvät alkuerävedot.”

Muista suomalaisista Pauliin Polet oli kajakkiyksikössä 500 metrillä alkueränsä seitsemäs ja jäi välierässään yhdeksänneksi, eikä selvinnyt jatkoon. Kajakkikaksikoiden 500 metrillä maailmancupissa debytoineet Joona Mäntynen ja Tarmo Aalto joutuivat kaaduttuaan keskeyttämään.

”He vetivät siihen asti todella hyvin ja hienosti”, Pitkänen harmitteli debytanttien kaatumista tuulisissa olosuhteissa.

Miesten 200 metrillä Niklas Vettanen oli alkueränsä kolmas ja jatkaa välierissä lauantaina. Samoin jatkaa samalla matkalla Janne Mäntynen, joka oli erässään viides.

Lauantaina finaalissa meloo Hakalan ja Nykäsen lisäksi myös Polet yksikössä naisten 1000 metrillä. Hakala ja Nykänen tavoittelevat onnistuessaan realistisesti sijoitusta kolmen joukkoon, Poletille puolestaan 1000 metriä on matkana ennakkoon 500 metriä parempi.

Tulokset ja aikataulut