Hakala ja Nykänen kolmanneksi maailmancupissa: "Olemme tienneet, että potentiaalia on"

20.5.2017 Yleinen

Jeremy Hakala ja Miika Nykänen ottivat suomalaismelojien kauden ensimmäisen palkintopallisijan maailmancupissa, kun he ylsivät kajakkikaksikoiden 1000 metrillä kolmanneksi. Naisten puolella päivän suomalaisfinalisti Pauliina Polet onnistui myös hyvin, sillä hän oli yksikössä 1000 metrillä neljäs.

”Meidän paras vetomme tähän mennessä ihan selvästi. Pystyimme hyvin koko matkan taistelemaan rintaman mukana ja lopussa vielä tekemään tarvittava nosto, että pystyimme sijoituksen pitämään loppuun. Tämä onnistuminen oli tosi tärkeä. Oli tärkeää, että pystyimme vetämään sellaisen vedon mitä olemme monta vuotta hakeneet. Olemme tienneet, että potentiaalia on, kunhan saamme palikat loksahtamaan kohdalleen. Tänään ne sitten loksahtivat kohdalleen. Antaa tosi paljon itseluottamusta lisää jatkoon, tästä on hyvä lähteä rakentamaan kautta eteenpäin”, Nykänen iloitsi.
”Hyvä fiilis, aika nappiin vedetty. Pieniä juttuja voi olla, kun pääsee käymään sitä kunnolla läpi. Sata metriä ennen maalia päätimme, ettemme tällä kertaa jää neljänneksi. Tämä antaa lisää itsevarmuutta, nyt tietää, että pystymme taistelemaan jokaisesta sijoituksesta. Tason nosto on tullut viime vuodesta. Pystymme ja jaksamme tulla myös keskimmäisen 500 metriä vaadittavaa vauhtia”, Hakala sanoi tyytyväisenä.
Polet oli nelossijansa jälkeen huojentunut ja iloinen onnistuneesta suorituksestaan.
”Oli tosi hyvä veto, edelleen starteissa on tosi paljon kehitettävää. Siitä kun lähtee liikkeelle, sain tosi hyvän fiiliksen. Koko matkan ajan tuntui, että pystyin pistämään voimaa veteen ja sain itsestäni tosi hyvin irti. Onnistunut veto kaikin puolin. Helpottaa eteenpäin menoa, kun tehdystä työstä on ollut jotain hyötyä. Mieltä piristää ja tuo uskoa siihen, että tästä jotain vielä tulee”, Polet sanoi.
Hänellä on selkeä käsitys myös siitä, miten lähtöjään parantaisi. Starttiasento, josta ensimmäinen veto lähtee, on yksi kehityskohde.
”Että saisin ne ekat vedot menemään paremmin: mela menisi paremmin veteen ja nopeammin ylös, nyt ekoista vedoista saattaa tulla vähän liian raskaat, enkä jaksa vetää ihan oikeaan suuntaan ja vedot lipeävät ulospäin, jolloin se ei ole eteenpäin vievää. Yleisesti pitäisi nopeaa voimantuottoa myös vesillä saada toimimaan”, Polet miettii työstettäviä asioita.

Pitkänen iloitsi finalistien onnistumisesta

Ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen oli syystäkin innoissaan molempien suomalaisfinalistien suorituksesta. Hakalan ja Nykäsen suoritusta hän kehui kaksikon ”heittämällä parhaaksi” 1000 metrin kisaksi toistaiseksi.
”Portugali tuli kovaa takaa, mutta pojat pystyivät pitää pintansa. Portugali on kuitenkin viime vuoden olympianelonen, joten kovassa porukassa. Lähtivät startista tosi hyvin liikkeelle, kärkikolmikossa olivat. Olivat kolmantena viimeiselle 250 metrille tullessa ja pystyivät sen pitämään. Teknillinen osaaminen on mennyt vuosi vuodelta eteenpäin, he melovat kaksikkoa yhdessä tosi hyvin”, Pitkänen kehui.
Hän oli iloinen myös siitä, että Polet sai maailmancupin avausviikonloppuun onnistuneen suorituksen. Siitä on kautta hyvä jatkaa.
”Pauliinalla oli todella hyvä veto, oman tämänhetkisen tason ylärajoilla. Tasapainoinen veto, startissa hän jää tonnillakin, mutta pystyy matkan varrella napsimaan sijoituksia. Lopussa kolmaskin sija alkoi olla hyvin lähellä”, Pitkänen sanoi.

Vettanen A-finaaliin 200 metrillä

Niklas Vettanen oli K1 200 metrin välierässään kolmas ja selvitti tiensä A-finaaliin. Samassa välierässä Janne Mäntynen oli kuudes ja meloo B-finaalissa. Sunnuntaina lisäksi K1 500m B-finaalissa Jeremy Hakala ja Miika Nykänen, jotka molemmat olivat välierissään neljänsiä.

Tulokset:
Naiset:
K1, 1000 metriä, A-finaali: 1) Dora Bodonyi Unkari 3.55,814, 2) Lizzie Broughton Iso-Britannia 3.59,014, 3) Miriam Vega Espanja 4.05,877, 4) Pauliina Polet Suomi 4.06,739.
Miehet:
K2, 1000 metriä, A-finaali: 1) Ukraina (Vitali Tsurkan, Oleh Kuharik) 3.09,732, 2) Unkari (David Toth, Tamas Kulifai) 3.12,587, 3) Suomi (Jeremy Hakala, Miika Nykänen) 3.13,632.

Kaikki tulokset ja aikataulut: http://canoesprintportugal.com/index.php?page=timetable-results&gmt=3&gmt2=-180