Vettasen uran paras maailmancup-sija suomalaisittain päätöspäivän parasta antia Montemor-O-Velhossa

21.5.2017 Yleinen

Niklas Vettaselle avausmaailmancup jätti sopivasti hampaankoloon tulevia kisoja ajatellen.
Niklas Vettaselle avausmaailmancup jätti sopivasti hampaankoloon tulevia kisoja ajatellen.

Niklas Vettanen otti kajakkiyksiköiden 200 metrillä uransa toistaiseksi parhaan maailmancup-sijoituksen, kun hän meloi seitsemänneksi Portugalin Montemor-O-Velhossa. Aiemmin hän oli ollut parhaimmillaan yhdeksäs.

Melojalle itselleen kilpailu jätti sopivasti nälkää jatkoa ajatellen.
”Ihan hyvä fiilis, kun tuli uran paras sijoitus. Ei ollut kuitenkaan ihan vielä täysin sitä mitä toivoisi. Vaatii vielä kovia vetoja alle. Keskivaiheen pystyn vetämään hyvin, startissa on vielä vähän epävarmuutta ja loppuun pitäisi saada lisää sulavuutta. Hyvä aloitus, kannustava jatkoa ajatellen”, Vettanen sanoi kohti tulevia maailmancupeja suunnatessaan.
Vettasen lisäksi päätöspäivänä kilpaili kolme suomalaista. Jeremy Hakala ja Miika Nykänen olivat kajakkiyksiköiden 500 metrin B-finaalissa omaa luokkaansa ja veivät lopputuloksissa sijat 10 ja 11. Lauantaina hienosti kaksikossa 1000 metrillä kolmanneksi meloneet Hakala ja Nykänen joutuivat vetämään 500 metrin välieränsä melko tuoreeltaan tonnin jälkeen, eikä tällä kertaa yksikössä A-finaalipaikkoja tullut, mutta B-finaalissa ero muihin oli suuri. Janne Mäntynen puolestaan oli 200 metrillä B-finaalissa viides eli lopputuloksissa 14:s. Myös hänelle sijoitus on uran paras maailmancupissa.
”Niklakselle hieno sijoitus ja hieno asia, että pystyi taas muutaman pykälän lähemmäs kärkeä nousemaan. Varaa vielä upeampiin suorituksiin on. Yleiskuva on positiivinen, hyvä kauden avaus”, ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen sanoi.
Maailmancup jatkuu Unkarin Szegedessä ensi viikolla perjantaista sunnuntaihin. Sen jälkeen maailmancupia kilpaillaan 2. –4. kesäkuuta Belgradissa, mutta tuon viikonvaihteen suomalaismelojat jättävät väliin.

Tulokset:

Montemor-O-Velho, Portugali:
Miehet:

K1, 200m, A-finaali: 1) Maxime Beaumont Ranska 34,908, 2) Igor Trunov Ukraina 35,164, 3) Aleksejs Rumjancevs Latia 35,578,…7) Niklas Vettanen Suomi 36,428.
K1, 200m, B-finaali: 5) Janne Mäntynen Suomi 37,606. Mäntynen lopputuloksissa 14:s.
K1, 500m, B-finaali: 1) Jeremy Hakala Suomi 1.43,682, 2) Miika Nykänen Suomi 1.43,984. Hakala lopputuloksissa 10:s, Nykänen 11:s.

Kaikki tulokset: http://canoesprintportugal.com/index.php?page=timetable-results&gmt=3&gmt2=-180