Kanoottipoolon SuomiCupin toinen osaturnaus pelattiin Nummelassa 3.12.2017

8.12.2017 Yleinen

Kanoottipoolon SuomiCupin 2/4-osaturnaus pelattiin Hiidenveden Purjehtijoiden järjestämänä Nummelassa 3.12.2017. Ennen turnausta järjestettiin kaikille avoin kanoottipoolon tuomarikoulutus.

Hiidenveden Purjehtijoiden järjestämä Suomicupin 2/4 osaturnaus pelattiin Nummelassa 3.12.2017. SuomiCupia pelataan uimahalleissa nelihenkisin joukkuein, jotka voivat koostua nais- ja miespelaajista. Peliaika otteluissa on 2x7min. Nummelan turnauksen voitti Kajak2, joka jatkoi puhtaalla pelillä siitä, mihin Jyväskylässä ensimmäisessä osaturnauksessa jäi. Toiseksi sijoittui Merimelojat2 ja kolmanneksi Kajak3.

Turnausjärjestelyt olivat erittäin onnistuneet, vaikka turnauksen joukkuemäärä ylitti huimasti arvioidun. Erittäin positiivista oli useiden uusien pelaajien ensiesiintyminen turnaustasolla ja monen seuran osallistuminen turnaukseen useammalla joukkueella. Helsinkiläiseltä Merimelojilta turnauksessa oli mukana peräti kolme joukkuetta ja kahdella joukkueella liikenteessä olivat Lohjan Melanvääntäjät ja Tampereen Kajak. Mukana olivat myös Jyväskylän Meloiloa ja uutena seurana tälle kaudelle mukaan tullut Pieksämäen kanoottiseura, joka pelasi hyvän turnauksen sijoittuen kuudenneksi.

Turnauksen tsempparina palkittiinkin PKS:n Jarkko Hautamäki, joka esiintyi positiivisella ja kannustavalla asenteella kentällä pelaajana ja kentän laidalla tuomarina. Kasvaneet pelaaja- ja joukkuemäärät tulevat luomaan haasteita tuleville turnausjärjestäjille, sillä turnauksien vaatiman halliajan saanti pelaamiseen sopivista uimahalleista on monella paikkakunnalla haastavaa. Iso pelaajamäärä on toki kuitenkin positiivinen ongelma, ja hyvällä yhteistyöllä saadaan varmasti halliaikaa järjestymään jatkossakin.

Seuraava osaturnaus tullaan näillä näkymin pelaamaan Helsingissä ja sarjan finaalit pelataan maaliskuussa Lohjan Neidonpoolossa.

Kanoottipoolon tuomarikoulutusta Hiidenveden Purjehtijoiden majalla

Kanoottipoolon pelaajistoa ja seuraväkeä oli laajasti paikalla, kun ennen SuomiCupin 2. osaturnausta järjestettiin kaikille avoin kanoottipoolon tuomarikoulutus. Tuomarointia oli opettamassa maajoukkuepelaaja Aarne Miettinen, joka toimii myös naisten maajoukkueen valmentajana.

Koulutuksessa käytiin läpi kanoottipoolon sääntöjä ja tuomaritoiminnan perusteita. Koulutus oli suunnattu kotimaisia turnauksia silmällä pitäen, sillä jokainen joukkue tuomitsee vuorollaan otteluita ja ulkopuolisia tuomareita ei turnauksiin palkata. Oppien ansiosta moni ensikertalainen sai pilli suuhunsa ja havaittavissa oli myös selkeää kehitystä tuomaroinnin yleisessä tasossa. Tavoitteena on jatkaa tuomarikoulutuksia SuomiCupin turnausten yhteydessä ja lähettää ensimmäiset suomalaiset hankkimaan kansainvälisen tason tuomarikoulutus, joka osassa ulkomaan turnauksia edellytetään.