Kilpailukauden alkaessa: lisenssit kuntoon, säännöt ja antidopingsäännöstö tutuiksi

31.5.2017 Kilpailu Yleinen

Lisenssit kuntoon ennen kilpailuja

Lisenssit ovat pakollisia kilpailutoimintaan osallistuville melojille ja soutajille. Lisenssi kannattaa hoitaa kuntoon hyvissä ajoin ensimmäistä kilpailua. Lisenssin voi ostaa suoraan netistä. Lisenssiin kuuluva urheilun tapaturmavakuutus astuu voimaan, kun lisenssi on maksettu. Myös lisenssiin kuuluva lehti tulee vasta kun lisenssi on ostettu. 

Harrastajille, jotka eivät osallistu kilpailutoimintaan, on olemassa harrastepassi. Harrastepassi sisältää kattavan tapaturmavakuutuksen ja Melonta ja Soutu -lehden.

 

Antidopingohjelma, kurinpitomääräykset ja kilpailusäännöt

Olemme sitoutuneet puhtaaseen urheiluun. Ajantasainen lista kielletyistä aineista löytyy www.suek.fi -sivustolta. Melonta- ja Soutuliiton antidopingohjelma löytyy osoitteessa Antidoping-toiminta.

Huom! Kilpailuun valmistautuvien kilpaurheilijoiden on hyvä huomioida myös erivapauksien hoitaminen kuntoon ennen kilpailuja.  Lajikohtaisesti on määritelty ns. tasoluokittelu. Tasoluokittelu määrittää ne urheilijaryhmät, joiden tulee hakea erivapaus lääkeaineen käyttöön etukäteen. Ryhmät ovat melonnan kilpalajeissa yleinen sarja ja nuorten (18- ja 20-vuotiaiden) SM-kilpailuihin osallistuvat ja olympiasoudun osalta yleinen sarja ja nuorten (A-junioreiden ja alle 23-vuotiaiden) SM-kilpailuihin osallistuvat.

Muistutuksena vielä kevätkokouksessa hyväksytyt kurinpitomääräykset. Ne on luettavissa nettisivuilta kurinpitosäännöt.

Lajien ajantasaiset kilpailusäännöt löytyvät materiaalipankista.