Vettasen onnistuminen C-finaalissa hyvä maailmancupin suomalaispäätös Szegedissä

28.5.2017 Yleinen

Niklas Vettanen etsii syksyn arvokisoja kohti mentäessä vielä maksimivauhtiaan, kunnossa mies on. (arkistokuva)
Niklas Vettanen etsii syksyn arvokisoja kohti mentäessä vielä maksimivauhtiaan, kunnossa mies on. (arkistokuva)

Niklas Vettanen päätti suomalaismelojien osalta maailmancupin Unkarin Szegedissä mallikkaasti, kun hän ylsi kajakkiyksiköiden 200 metrillä C-finaalissa neljänneksi.

Vettasen sijoitus kilpailussa kokonaisuudessaan oli siis 22:s. Edellispäivän yllätyksellisten välierien vuoksi C-finaalissa oli kova taso, sillä voiton vienyt Serbian Marko Novakovic on sekä MM- että EM-kultamitalisti.
”Kolme ihan hyvää vetoa täällä, tulos olisi voinut olla parempi, mutta olen ihan tyytyväinen”, Vettanen sanoi jossittelematta tuulisia välieriä.
Hän on hyvässä vireessä siihenkin nähden, että kaatui viikolla talvella ollessaan laskettelemassa ja joutui parantelemaan rannemurtumaa muutaman viikon.
”Pohja on tällä hetkellä tosi vahva, jaksan harjoitella paljon ja kovaa. Sellaiset melkein maksimivauhdit ovat tosi vahvalla pohjalla, vaikka 90-prosenttiset. Puhdas irtiotto ja nopeus, joita omassa lajissani vaadittaisiin ekalla satasella, sitä ei oikein löydy. Tuossakin olin kuulemma kajakin mitan ekalla satasella jäljessä ja sitten otin kajakin mitan toisella satasella kiinni. Viime vuonna oli yleensä 150 metrin jälkeen fiilis, että takki alkaa olla tyhjä ja oli taistelua loppuun asti. Nyt pystyn vetämään tasapaksun ja hyvän vedon alusta loppuun, muttei maksiminopeutta tule”, rennolla mielin kautta jatkava Vettanen sanoi.
Suomalaiset jättävät ensi viikonvaihteen maailmancupit väliin ja palaavat kevään leiri- ja kilpailukiertueeltaan kotiin. Ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen oli kokonaisuutena tyytyväinen suojattiensa tekemiseen kahtena maailmancup-viikonloppuna.
”Kaksikko teki tonnilla kaksi viikonloppua todella hyvää jälkeä. Pauliinalla (Poletilla) on vielä 500 metrillä lähdön ja melontatekniikan kanssa töitä, toisaalta tonni Portugalissa lupaa, että loppukesästä voi mennä hyvinkin. Nikke veti ennen kisoja hyviä testivetoja. Portugalissa meni vähän haastavaksi homma, mutta nyt C-finaalin veto oli vapauttava. Hän on myös hyvässä kunnossa ja pystyy nousemaan lopussa. Hyvillä mielin pääsemme kesää jatkamaan, jotkut ovat jo todella hyvällä tasolla ja jotkut hyvissä iskuasemissa”, Pitkänen sanoo.
Seuraavat kansainväliset koitokset ovat EM-kilpailut 14. –16. heinäkuuta ja MM-kilpailut 24. –27. elokuuta.
 
Tulokset:
Szeged, Unkari:

Ratamelonnan maailmancup, 2. osakilpailuviikonloppu:
Miehet, K1, 200 m, C-finaali (sijat 19-27): 1) Marko Novakovic Serbia 34,712, 2) Michele Bertolini Italia 34,766, 3) Erik Sandbacka Ruotsi 34,958, 4) Niklas Vettanen Suomi 35,158.
Tulokset: http://szeged2017.com/