Koskimelonnan kaudenavauskilpailu iceBREAK Helsingin Vanhankaupunginkoskella

KOSKIMELONNAN KAUDENAVAUSKILPAILU VANHANKAUPUNGINKOSKESSA

Koskimelonnan boatercrossin kaudenavauskilpailut käytiin sunnuntaina Helsingin Vanhankaupunginkoskessa. Kilpailut pidettiin osana jokakeväistä iceBREAK-melontatapahtumaa. Kilpailu houkutteli mukaan lähes 40 osallistujaa. Kilpailijoita oli runsaasti myös Venäjältä.

Vaikka vähäluminen talvi ei tuonutkaan Vantaanjoelle kovia kevättulvia, olosuhteet kilpailulle olivat erittäin hyvät. Vesitilanteen ansiosta kilpailuradasta saatiin erittäin näyttävä ja se mahdollisti erilaisia linjavalintoja. ”Radalla oli helpompia, mutta hitaita reittejä joiden vaihtoehtona oli nopeampia reittejä, jotka sisälsivät suuria riskejä. Ohituspaikkoja oli hyvin ja nopea lähtö ei välttämättä ratkaissut lopputulosta. Rata oli erittäin hyvin suunniteltu ja toteutettu tälle vesimäärälle”, kommentoi freestylemaajoukkueessa melova, kilpailussa seitsemänneksi sijoittunut Tuomas Kaukola.

”Rata oli paras moneen vuoteen, se tarjosi mahdollisuuden rokottaa viime hetkessä. Usein rata on ollut sellainen, että hyvä lähtö on ratkaissut lopputuloksen, mutta nyt nähtiin monessa lähdössä vääntöä loppuun asti”, kertoi miesten sarjan voittanut Aarne Miettinen. Monien kilpailijoiden välttämä radan keskiportin nopeampi ja haastavampi linjavaihtoehto sopi teknisesti taitavalle Miettiselle. Miesten sarjassa toiseksi meloi Venäjän Evgenii Smirnov, joka sai neljännesvälierissä tuomarineuvostolta varoituksen törkeästä estämisestä viimeisellä poijulla. Kolmanneksi sijoittui niin ikään venäläinen Sem Lurye.

Ikämiehissä voiton vei Harri Myllynen ja tässäkin sarjassa toinen ja kolmas palkinto menivät venäläisille Denis Rogacheville ja Dmitry Astafjevsille. Naisten sarjassa voiton vei viime vuosien tapaan Elena Novikova, toiseksi meloi Norjan Trondheimissa asuva Eveliina Kallioniemi ja kolmanneksi sijoittui Venäjän Liza Senchenko.

Boatercross keräsi Vanhankaupunginkoskelle jälleen hyvin yleisöä aurinkoisen aamun ansiosta. KOHINA – koskimelonta järjesti iceBREAK-tapahtuman jo seitsemättätoista kertaa. Tämä tapahtuma on saanut Helsingin kaupungin liikuntaviraston tapahtuma-avustusta.

LISÄTIEDOT JA HAASTATTELUPYYNNÖT: Tuula Jokinen, 040 737 1771 tuula.jokinen@kohinaa.com

TULOKSET

Boatercrossin kansainväliset kilpailut 19.4.2017 Vanhankaupunginkoskella Helsingissä