Neljä nuorta melojaa edustaa Suomena EYOF-kisoissa Unkarissa

7.7.2017 Yleinen

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on valinnut 69 urheilijan joukkueen edustamaan Suomea Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleille (EYOF) Unkarin Györiin 23.-29. heinäkuuta. Györissä kilpaillaan kymmenessä lajissa, joista suomalaiset osallistuvat kuuteen: judo, koripallo, melonta, uinti, voimistelu ja yleisurheilu. Mukana on neljä melojaa: Hilppa Luoma, Emma Nieminen, Jaakko Hippeläinen ja Matti Mäkinen.

Suomen Olympiakomitea, tiedote 7.7.2017:

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit ovat Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Olympiafestivaalit järjestetään parittomina vuosina sekä kesä- että talvilajeissa.

Vuoden 2017 EYOF-kisoihin voivat osallistua lajista riippuen vuosina 1999-2003 syntyneet urheilijat. Györin EYOF-kilpailuihin odotetaan kaikkiaan 2 500 urheilijaa 50 maasta. EYOF -kisat kuten muutkin nuorten monilajiset arvokilpailut ovat osa Huippu-urheiluyksikön tukikokonaisuutta ja niiden kautta tuetaan potentiaalisimpien nuorten urheilijoiden matkaa kohti Olympialaisia ja aikuisten arvokilpailuja.

Suomen joukkueen valintakriteerinä oli mahdollisuus sijoittua 16 parhaan joukkoon henkilökohtaisessa kilpailussa tai 8 parhaan joukkoon viestissä tai joukkuekilpailussa. Huippu-urheiluyksikkö valitsi Suomen joukkueen lajiliittojen esitysten pohjalta.

– EYOF-kisoissa nuorille urheilijoille tarjoutuu loistava tilaisuus päästä vertaamaan omaa tasoaan ensimmäisiä kertoja eurooppalaisiin kilpakumppaneihin, kertoo joukkueenjohtaja Mikaela Ingberg.

– EYOF-kisat ovat nuorille yleensä ensimmäinen ja samalla äärimmäisen tärkeä kosketus suuriin monilajikisoihin. Kokemuksesta tulee olemaan valtavasti hyötyä matkalla aikuisiän huippu-urheilijaksi, kertoo kisayksikön johtaja Leena Paavolainen.

 

Melonnan Suomen joukkue EYOF-kesäkisoissa Unkarin Györissä:

Hilppa Luoma, Merimelojat
Emma Nieminen, Kangasalan Melojat

Jaakko Hippeläinen, Vanajaveden Vesikot
Matti Mäkinen, Kangasalan Melojat