Robert Ven eteni Luzernissa välieriin!

7.7.2017 Yleinen

Robert Ven, Luzern/Sveitsi, Kuva: Bálint Czucz
Robert Ven, Luzern/Sveitsi, Kuva: Bálint Czucz

Olympiasoudun kansainvälinen kilpailukausi jatkui perjantaina 7.heinäkuuta Sveitsin Luzernissa. Kovatasoisissa kilpailuissa suomalaisista parasta vauhtia piti miesten yksikössä Robert Ven, joka eteni lauantain välieriin.

Legendaarisessa Luzernin maailmancupissa on mukana lähes 700 urheilijaa. Miesten yksikössä suomalaisedustuksesta vastasivat Robert Ven ja Joel Naukkarinen. Ven oli alkuerässään kolmas ja Naukkarinen neljäs. Puolivälierässään Ven oli jälleen kolmas ja Naukkarinen kuudes. Ven eteni upeasti välieriin. Naukkarinen kilpailee lauantaina D-finaalissa.   

”Alkuerät menivät koko porukalla kivasti, erityisesti Robertilta, Joelilta ja Eevalta. Jouduttiin vähän jännittämään Kasperin ja Mikon pääsyä puolivälieriin, mutta he onneksi pääsivät aikavertailun kautta sinne. Puolivälierissä Robertilla upeaa ja hallittua soutua. Hän onnistui hienosti kovassa porukassa. Päivän ilonaihe oli Robertin pääsy välieriin. Joelilla sattui puolivälierän alussa pieni kömmähdys, minkä takia hänellä soutu meni pieleen. Alussa Joelilla meni todella hienosti, mutta hän ei kömmähdyksen vuoksi pystynyt keskittymään loppuun saakka. Rahkeet olisivat riittäneet parempaan, mutta tällä kertaa näin. Eevalla oli myös ihan hyvää soutua, mutta pieni sähäkkyys jäi uupumaan. Kasper ei ollut tänään tyytyväinen suorituksiinsa, mutta Mikko sen sijaan oli. Molemmat ovat todella nuoria vielä, joten he tulevat varmasti jatkossa taistelemaan vielä paremmista sijoituksista. Heissä on potentiaalia”, soudun valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen analysoi suomalaissuorituksia.

”Tosi hyvä mieli. Kauden tähän asti ylivoimaisesti kovimpaan paikkaan paras suoritus. Aamulla aika tasainen ja säästeliäs veto. Iltapäivällä oli sitten puolivälierässä hyvä taistelu. Hyvillä mielin eteenpäin”, Ven iloitsi.

”Alkuerä meni ok. Tulin porukan mukana etäisyydellä, josta tiesin pystyväni lopussa kiristämään jatkopaikan. Vaikka olikin tiukka erä ja jouduin vetämään kunnolla, niin edeltävän maailmancupin kokemukset toivat varmuutta. Puolivälierässä soutu hajosi alun räpellyksiin, minkä jälkeen en löytänyt kunnollista rytmiä. Loppumatka tulin seuraavan päivän kisaa varten säästellen. Tulos tietysti harmittaa”, Naukkarinen harmitteli.

 

Miesten kevyessä yksikössä kilpailivat Kasper Hirvilampi ja Mikko Karppinen. Molemmat olivat alkuerissään neljänsiä. Hirvilampi ja Karppinen olivat iltapäivä erissään kuudensia, joten molemmat etenivät D-finaaliin.

”Aamun alkuerässä vene ei lähtenyt liukumaan kovin hyvin. Paahteinen keli oli myös hieman uuvuttavaa. Laitoin kaiken likoon ja pääsin puolivälieriin. Iltapäivällä ihan onnistunut soutu, mutta vauhti riitti tällä kertaa D-finaaliin. Huomiseen kisapäivään on vielä parannettavaa”, Karppinen pohti.

”Kulku oli tahmeaa. Tuntuu etten saa soudussa palasia loksahtamaan kohdilleen.  Alkuerässä oli ok soutu, koska fyysisesti sain hyvin itsestäni irti, mutta paras kulku jäi selvästi kisasta tekniikan pettäessä. Tein vakiovirheitä teknisesti, mutta pääsin ajallani jatkoon puolivälieriin, joka oli aamulle minimitavoitteeni. Iltapäivälle minulle osui Poznanin tapaan suurta vaihtelua starttien välillä. Soudusta puuttuivat fyysinen suorittaminen, tekninen terävyys ja henkisesti olin heikko. Iltapäivän soutuun olen todella pettynyt, mutta huomenna uusi päivä. D-finaali ei ole sitä, mitä lähdin hakemaan täältä. Huomenna annan kaikkeni ja jokaisesta sijoituksesta tulen kilpailemaan. Eteenpäin kisa kerrallaan, jotta kehitystä voidaan hakea”, pettynyt Hirvilampi totesi.  

 

Eeva Karppinen oli vauhdissa naisten yksikön kilpailussa. Hän oli alkuerässään hienosti kolmas. Puolivälierässään suomalainen oli neljäs, jolloin hän jatkaa kilpailuja C-finaalissa.

”Vedot olivat tänään ok, vaikka aluksi oli vähän tahmeaa. Huomenna on mukava lähteä haastamaan C-finaaliin”, Karppinen pohti tyytyväisenä.

Lisää tuloksista: http://www.worldrowing.com/events/2017-world-rowing-cup-iii/schedule