Niklas Vettanen B-finaaliin ratamelonnan EM-kilpailuissa

Niklas Vettasen vauhti kiihtyy kohti MM-kisoja mentäessä (arkistokuva, kuva: Lauri Heino)
Niklas Vettasen vauhti kiihtyy kohti MM-kisoja mentäessä (arkistokuva, kuva: Lauri Heino)

Ratamelonnan EM-kilpailuiden toisen päivän ainoa suomalaisedustaja Niklas Vettanen onnistui sekä alkuerä- että välierävedoissaan ja meloo sunnuntaina B-finaalissa.

Vettanen oli alkueränsä toinen ja välieränsä kuudes. Vettasen välierän voitti olympiakakkonen Maxime Beaumont ja kakkoseksi meloi maailmanmestari Petter Menning, joten kovassa seurassa suomalaismeloja oli.

– Tänään molemmat olivat tasaisia, hyviä vetoja. Pystyin hyvin saamaan tehoa veteen, tulemaan rennosti ja kovaa vauhtia. Maailmancupeista on tultu eteenpäin, melonta tuntuu paljon paremmalta. Sain itsestäni hyvin irti ja oli hyvä kisa. Toivon, että MM:ssä pääsen vielä paljon kovempaa, kun lähdetään hakemaan 200 metrin kisakuntoa. Tähän asti on tultu aika pitkälti perusharjoittelulla, Vettanen mietti.

Ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen näki Vettasen päivässä paljon positiivista matkalla MM-kilpailuja kohti mentäessä. Vaikka A-finaalipaikkaa ei vielä tullutkaan, Vettanen osoitti olevansa iskuetäisyydeltä.

– Niklaksen suoritus oli tämän hetken kunnon ja vireen mukainen. Se oli parasta melontaa tämän kesän osalta, oikeaan suuntaan hän on menossa, Pitkänen sanoi tyytyväisenä.

B-finaali melotaan sunnuntaina klo 12.46.

Tulokset:

Plovdiv, Bulgaria:

Ratamelonnan EM-kilpailut:
K1, 200 m, välierät, erä 1: 1) Maxime Beaumont Ranska 34,928, 2) Petter Menning Ruotsi 34,976, 3) Jevgeni Lukantsov Venäjä 35,060,…6) Niklas Vettanen Suomi 35,576. Erän 3 parasta A-finaaliin, Vettanen B-finaaliin.

Kaikki tulokset

Niklas Vettasesta lisää myös Suomen Melonta- ja Soutuliiton videosarjassa Facebookissa:

Vettanen ja 200 metrin täydellisen suorituksen kuvaus
Niklas Vettanen henkilöesittely