Polet ja Mäntynen onnistuivat EM-ratamelonnan avauspäivänä

14.7.2017 Melonta Yleinen

Pauliina Polet urakoi neljä starttia EM-melontojen avauspäivänä. (arkistokuva, Lauri Heino)
Pauliina Polet urakoi neljä starttia EM-melontojen avauspäivänä. (arkistokuva, Lauri Heino)

Pauliina Polet ja Joona Mäntynen onnistuivat suomalaismelojista parhaiten ratamelonnan EM-kilpailujen avauspäivänä Plovdivissa Bulgariassa. Avauspäivä ei tuonut suomalaisille finaalipaikkoja, mutta Polet ja Mäntynen meloivat välierissä hyvät suoritukset.

Naisten kajakkiyksikössä sekä 500 metrillä että 1000 metrillä urakoinut Polet selvisi molemmilla matkoillaan välieriin. Hän oli 1000 metrillä eränsä neljäs ja 500 metrillä yhdeksäs, joten finaalipaikka jäi tällä kertaa vielä saavuttamatta.

– Rankka päivä oli, mutta olen tyytyväinen. Viimeisessä vedossa olin kyllä jo aika loppu, mutta sain kuitenkin vedettyä neljä hyvää vetoa omien rajojeni yläpäässä. Ehdottomasti olen tyytyväinen kokonaisuuteen. Maailmancupeihin verrattuna pääsin paljon paremmin liikkeelle ja heti alusta asti pystyin olemaan kisassa mukana. Siinä on paljon helpompi vetää kisa läpi, kun heti alussa ei tule eroa, Polet iloisee.

Joona Mäntynen meloi kajakkiyksiköiden 500 metrillä välieriin ja sijoittui siinä kuudenneksi. Arvokilpailuiden ensikertalainen lähti välierässään hyvin rintaman vauhtia vetämään ja kamppaili matkan varrella kilpailun keskikastin sijoituksista, mikä antaa hyvät eväät jatkaa kautta.

– Ensimmäiset senioritason EM:t, hyvä mieli jäi. Vedoissa tuntui, että sain hyvin irti, ei olisi paljon paremmin voinut vetää. Tuntui, että fyysisillä rajoilla mentiin. Välierän startti ja ensimmäinen puolikas olivat hyviä, Mäntynen sanoi.  

Suomalaisittain harmittavinta oli kevään maailmancupeissa vahvasti esiintyneiden Jeremy Hakalan ja Miika Nykäsen karsiutuminen jo alkuerissä kajakkikaksikoiden 1000 metrillä. Suomalaiskaksikko jäi jo alkukiihdytyksessä kärkirintamasta, eikä loppumatka tuonut parannusta, joten tuloksena erän yhdeksäs sija ja EM-kilpailut päättyivät tällä kertaa siihen.

– Pauliina ja Joona meloivat omalla tasollaan, meloivat sen mihin rahkeet riittivät. Hyviä suorituksia. Iloitaan siitä, oikeita juttuja on tapahtunut melonnassa ja se antaa hyviä eväitä tästä eteenpäin kohti MM:iä. Kaksikolla oli voimatonta. Todella sääli, he ovat viime viikkoina meloneet hyvin ja eilen aamullakin treeni meni todella hyvin. Täydellä luottamuksella oltiin liikkeellä, ajatuksena suoraan alkuerästä finaaliin. Toisin kävi, mutta se on urheilua, ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen sanoi.

Tulokset:
Plovdiv, Bulgaria:
Ratamelonnan EM-kilpailut, 1. päivä:
Välierät:
Miehet:
K1, 500m, erä 1: 1) Fernando Pimenta Portugali 1.41,468, 2) Balint Kopasz Unkar 1.41,736, 3) Etienne Hubert Ranska 1.42,376,…6) Joona Mäntynen Suomi 1.47,544. Mäntynen karsiutui.
Naiset:
K1, 1000m: 1) Rachel Cawthorn Iso-Britannia 4.11,700, 2) Laura Pedruelo Espanja 4.16,244, 3) Yvonne Schuring Itävalta 4.17,572, 4) Pauliina Polet Suomi 4.20,956. Polet karsiutui.
K1, 500m: 1) Maria Povh Ukraina 1.57,920, 2) Emily Lewis Iso-Britannia 1.58,320, 3) Tabea Medert Saksa 1.59,720,…9) Pauliina Polet Suomi 2.03,620. Polet karsiutui.

Alkuerien tulokset ja kaikki aikataulut