Suomen ratamelojien viisikko valmiina EM-vesille Plovdiviin

12.7.2017 Yleinen

Kansainvälisen kilpailutauon aikana suomalaismelojat ovat mm. leireilleet Kisakalliossa. (Kuva: Lauri Heino)
Kansainvälisen kilpailutauon aikana suomalaismelojat ovat mm. leireilleet Kisakalliossa. (Kuva: Lauri Heino)

Suomalaiset ratamelojat palaavat kuuden viikon tauon jälkeen kansainvälisiin koitoksiin, kun perjantaista sunnuntaihin melotaan Bulgarian Plovdivissa EM-mitaleista. Niklas Vettanen, Jeremy Hakala, Miika Nykänen, Pauliina Polet ja Joona Mäntynen ovat valmiina tekemään onnistuneita suorituksia.

Ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen toivoo näkevänsä jälleen valmiimpaa melontaa niin tekniikan, taktiikan kuin kilpailutilanteessa toiminnan osalta.

– Kevään perusteella Miika ja Jeremy sekä Niklas jahtaavat A-finaalipaikkoja, Pauliinalle ja Joonalle B-finaali ja siellä hyvä sijoitus on jo erittäin hyvin. Tampereen SM-kilpailuissa tuli hyviä tuloksia kärkimelojillamme, oli hyviä tasaisia kisoja ja positiivinen ilme, Pitkänen sanoo.

Toukokuun maailmancupeihin suomalaiset osallistuivat varsin vähällä herkistelyllä, ja sama on tilanne EM-vesillä, sillä töitä on tehty syksyn MM-kilpailuja ajatellen.

– Edellisestä maailmancupista tähän asti olemme käyttäneet selkeään harjoitusjaksoon, kuusi viikkoa on harjoiteltu MM-kilpailuja ajatellen. Koitamme rakentaa pitkäjänteisesti kohti syksyä, Pitkänen sanoo.

EM-ratamelontaan osallistuu urheilijoita 36 maasta.

Melonnan EM-kisasivut