Suomalaiset valmiina tekemään kauden parhaita suorituksiaan Racicessa

23.8.2017 Yleinen

Suomen joukkueen ratamelojat ovat Tsekin Racicessa valmiina MM-kilpailuihin, jotka alkavat torstaina. Joukkueen tavoite olympiamatkoilla kaksi A-finaalipaikkaa, lisäksi kaksi kahdesta kolmeen B-finaalipaikkaa miltä tahansa matkalla.

– Se on kova tavoite, ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen sanoi.

Joukkueelle kuuluu pääasiassa hyvää, ja valmistautuminen MM-kilpailuihin on sujunut kokonaisuutena hyvin.

– Kaikilla muilla on mennyt hyvin tai kohtuuhyvin paitsi Jeremyllä. EM-kisojen jälkeen osoittautui, että kropassa oli joku virusperäinen pöpö. Siinä meni nelisen viikkoa toipuessa, ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen sanoi.

Hakala päätti kuitenkin pari viikkoa sitten viimeistelyleirin ja Lahdessa tehdyn kaksikon testivedon jälkeen lähteä MM-matkaan.

– Signaalit ovat olleet hyvät, mitään takapakkia ei ole tullut. Toki tausta kuukaudelta on aika huono. Torstaina kun on kaksikon alkuerä ja välierä, jossa alkuerässä on tarkoitus vetää vain se, mitä on pakko. Iso kysymysmerkki.

Hakalan parilla Miika Nykäsellä tilanne on hyvä, samoin muilla suomalaisilla kauden päätavoitteen alla.

– Urheilijoiden pitäisi olla kauden parhaassa kilpailuvireessään. Kaikki edellytykset on vetää hyvät kisat, Pitkänen tiivistää.

Suomen joukkueen uutena kasvona mukana on tamperelainen Netta Malinen, joka on ensimmäistä kertaa kansainvälisissä ratamelontakilpailuissa. Malisella, 25, on kuitenkin taustaa runsaasti maratonmelonnan puolelta myös kansainvälisistä kilpailuista.

– Hän omaa fyysisesti todella hyvän potentiaalin. Melontatekniikka ja kokemuksen puute ratamatkoilta sekä kansainvälisistä kisoista toki on taustalla. Tonnilla kamppailee finaalipaikasta, 5000 metrillä jos pääsee ekasta kaarteesta hyvillä sijoituksilla läpi ilman ihmeempiä kolareita, hän pystyy aivan varmasti vetämään hyvät kisat.

Lisätietoja kisoista