Hakala ja Nykänen B-finaaliin, Polet nostanut tasoaan

24.8.2017 Yleinen

Miika Nykänen ja parinsa Jeremy Hakala meloivat kajakkikaksikoiden 1000 metrillä B-finaaliin. (arkistokuva, kuva: Lauri Heino)
Miika Nykänen ja parinsa Jeremy Hakala meloivat kajakkikaksikoiden 1000 metrillä B-finaaliin. (arkistokuva, kuva: Lauri Heino)

Suomalaiset aloittivat hyvillä suorituksilla ratamelonnan MM-kilpailut Tsekin Racicessa. Jeremy Hakala ja Miika Nykänen meloivat kajakkikaksikoiden 1000 metrillä B-finaaliin, kajakkiyksiköiden 500 metrillä Pauliina Polet ei valitetettavasti selvinnyt välieristä finaaleihin.

Hakala ja Nykänen olivat välierässään kuudensia, kun kolme parasta jokaisesta kolmesta erästä ylsi A-finaaliin. Suomalaiskaksikko meloi vaivattomasti välierään, mutta Hakalan viimeistelyviikkoihin vaikuttanut virus ei tällä kertaa mahdollistanut A-finaalivauhtiin ehtimisen.

– Toisaalta ihan ok, mutta toisaalta vähän pettynyt. A-finaali jäi saavuttamatta, pitää olla lähtökohdat huomioiden B-finaaliin tyytyväinen. Vähän kaksijakoiset tunnelmat. Välieräsuoritus oli meiltä melko hallittu ja hyvä veto, vähän olisi ehkä voitu loppuun enemmän kiristää. Ei siinä paljon jäänyt mitään mitä olisi voinut paremmin tehdä, Nykänen kiteytti kaksikon mietteet.

Tiukka kilpailu on luvassa myös lauantaina melottavasta B-finaalista.

– B-finaalista tulee kovatasoinen kisa myös. Siellä lähdetään parantamaan tämän päivän suoritusta. Pyritään palautumaan mahdollisimman hyvin ja saamaan paras mahdollinen vire B-finaaliin, Nykänen sanoi.

Polet oli tyytyväinen kilpailupäiväänsä. Alkuerän viides sija ja välierän kahdeksas sija tulivat suorituksilla, jotka ovat menneet kovasti eteenpäin kesän aikana.

– Hyvä, sain vedettyä kaksi vetoa täysin ihan omalla tasolla, nyt ainakin tietää mihin mennään maailman mittapuulla. Kevääseen verrattuna startista on tullut paljon varmempi ja sen jälkeen pääsen hyvään vauhtiin ja olemaan kisassa mukana, Polet sanoi.

Ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen oli positiivisin miettein päivän jälkeen.

– Kaksikon osalta ei voi olla suorituksiin mitenkään pettynyt. Koko kausi on ollut heillä hyppäys ylöspäin. Samoin Pauliina on nostanut tasoaan, ja hän alkaa olla mukana siinä porukassa, joka taistelee MM-kisoissa B-finaalipaikoista eli 18 joukkoon pääsystä, Pitkänen sanoi.

Lauantaina suomalaisista kilpailevat Niklas Vettanen kajakkiyksiköiden 200 metrillä, Netta Malinen kajakkiyksiköiden 1000 metrillä ja Joona Mäntynen kajakkiyksiköiden 500 metrillä.

Tulokset ja aikataulut