Netta Malinen vahvasti A-finaaliin 1000 metrillä

25.8.2017 Yleinen

Netta Malinen upeasti A-finaaliin 1000 metrillä (kuva: Petteri Pitkänen)
Netta Malinen upeasti A-finaaliin 1000 metrillä (kuva: Petteri Pitkänen)

Netta Malinen ylsi vahvalla suorituksella kajakkiyksiköiden 1000 metrillä A-finaaliin ratamelonnan MM-kilpailuissa Tsekin Racicessa. Se oli Suomen joukkueelle ensimmäinen A-finaalipaikka näissä kisoissa. Malinen oli välierässään toinen.

– Todella hieno juttu! A-finaalipaikka oli Netalle realistinen, ja hän tappelee siellä kyllä kohtuuhyvistä sijoituksistakin. Alkuerä ei vauhdinjaollisesti ollut paras veto, mutta hän kävi siinä tiukkaa kamppailua jo siitä, meneekö suoraan (kolme parasta) finaaliin. Välierässä Netta veti todella fiksun vedon vauhdinjaon ja melontataktiikan osalta eikä kuluttanut niin paljon voimia ekalla puoliskolla. Hän oli tosi vahva 400 metristä loppuun asti, tosi hieno ja upea veto, ratamelonnan valmennuspäällikkö Petter Pitkänen iloitsi.

Tyytyväinen oli meloja itsekin.

– Onnistuneet vedot, varsinkin välierä. Alkueräkin oli hyvä, koitin siinä jo päästä finaaliin ja aloitin kovempaa kuin normaalisti. Tyytyväinen olen. Sunnuntaina kisa vasta alkaa, kun on finaali ja vielä 5000 metriä, Malinen jutteli iloisena.

Joona Mäntynen onnistui ensimmäisissä aikuisten arvokisoissaan todella hyvin, sillä hän taisteli tiukasti B-finaalipaikasta oltuaan välieränsä seitsemäs. Hän jäi B-finaalipaikasta vain 0,6 sekuntia.

– Ihan hyvä veto, startti onnistui tosi hyvin ja 300 metriä tuli hyvin. Sitten tuli ehkä liikaa rentoutettua, en pystynyt pitämään vauhtia yllä. Aika hyvin sain irti itsestäni. Se, mikä kehossa oli otettavissa, tuli otettua. Se riitti tuohon tällä kertaa. Kovempaa treeniä vaan ja ensi vuonna uudestaan, Mäntynen sanoi.

Niklas Vettanen oli kajakkiyksiköiden 200 metrillä alkuerässään kahdeksas, mutta erä osoittautui sen verran kovaksi, että suomalaismeloja ylsi lauantain välieriin aikavertailussa.

Lauantaina Jeremy Hakala ja Miika Nykänen melovat B-finaalissa kajakkikaksikoiden 1000 metrillä ja Niklas Vettanen kajakkiyksiköiden välierissä.

Tulokset ja aikataulut: http://sdp.digicorp.hu/competition/16777218/races