Vettanen meloi välierässä kuudenneksi

26.8.2017 Yleinen

Niklas Vettanen (Arkistokuva, ICF)
Niklas Vettanen (Arkistokuva, ICF)

Niklas Vettanen meloi tänään lauantaina MM-kilpailuissa Tsekin Racicessa kajakkiyksiköiden 200 metrin välierässä. Vettanen oli kuudes, joten näin ollen hän eteni huomiseen C-finaaliin.

”Aika vaikea kisapäivä. Vauhti ei vaan riitä. Kirpaisee myöntää itselleen, että nopeampaa ei pääse. Odotukset olivat korkeammalla. Melojana ja urheilijana olen kehittynyt. Olen tehnyt paljon töitä tätä kautta varten, mutta lopputulos oli pettymys. Kaikesta huolimatta ensi kaudella lähdetään uusin suunnitelmin ja parantamaan sijoituksia. Huomenna vielä C-finaali edessä, jonne mennään ottamaan miehestä kaikki irti”, Vettanen totesi päättäväisenä.

Ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen suuntasi katseet jo MM-kilpailun päätöspäivään. Pitkänen totesi, että suomalaisittain kohokohtana tulee olemaan naisten kajakkiyksiköiden 1000 metrin A-finaali, jossa nähdään Netta Malinen. Tämän päivän suomalaissuorituksista Pitkänen mainitsee, ettei kaikki mennyt ihan niin kuin oli odotettavissa.

”Ei ihan sitä, mitä toivottiin sijoituksellisesti. Niklaksella olisi ollut B-finaali otettavissa, mutta hyvällä suorituksella hän olisi edennyt A-finaaliin saakka. Näin lyhyellä matkalla asiat ovat myös niin pienestä kiinni. Sen takia tämä oli pettymys, vaikka ei voida puhua täydestä flopista. Niklas paini samojen ongelmia kanssa, kuten koko kauden. Startti ja siitä kiihdyttäminen ovat asioita, joita Niklas ei olen saanut tarpeeksi hyvin toimimaan. Hän joutuu takaa-ajotilanteeseen, joka on tällä matkalla huono lähtökohta. Katse kääntyy kuitenkin huomiseen C-finaaliin. Niklaksella focus on finaalissa, jonne hän lähtee tekemään parhaansa”, Pitkänen muistutti.  

Aiemmin tänään suomalaisista Jeremy Hakala ja Miika Nykänen meloivat B-finaalissa kajakkikaksikoiden 1000 metrillä yhdeksänneksi.

Sunnuntaina Netta Malinen on mukana kajakkiyksiköiden 1000 metrin A-finaalissa. Malinen ja Hakala ovat huomenna mukana myös kajakkiyksiköiden 5000 metrillä.

 

Lisää aikatauluista ja tuloksista: http://sdp.digicorp.hu/competition/16777218/races