Suomalaismiehet jahtaavat A-finaalipaikkoja ratamelonnan kovatasoisessa maailmancupissa Szegedissä

25.5.2017 Melonta Yleinen

Hakala ja Nykänen jahtaavat A-finaalipaikkaa kovatasoisessa maailmancupissa Szegedissä.
Hakala ja Nykänen jahtaavat A-finaalipaikkaa kovatasoisessa maailmancupissa Szegedissä.

Ratamelonnan maailmancup-kausi jatkuu tiiviinä, sillä perjantaista sunnuntaihin kilpaillaan Unkarin Szegedissä. Suomalaisista mukana ovat viime viikonloppuna kolmanneksi kaksikossa 1000 metrillä yltäneet Jeremy Hakala ja Miika Nykänen, Niklas Vettanen ja Pauliina Polet. Nykänen meloo kaksikon lisäksi yksikössä 500 metriä, Vettanen kilpailee yksiköiden 200 metrillä ja Polet yksiköiden 500 metrillä.

Szegedin maailmancupissa A-finaalipaikat ovat erityisen tiukassa, sillä kilpailuihin osallistuu melojia noin 70 maasta. Useammassa lajissa melotaankin A-finaalin lisäksi B- ja C-finaalit.
”Alkuerät tulevat olemaan jo todella kovat, vähän erityyliset kuin Portugalissa (avausmaailmancupissa viime viikonloppuna). Varmasti tietyllä tavalla tämän vuoden kovatasoisin kisa kokonaisuutena, kun täällä saa olla kaksi urheilijaa per maa per matka, MM:ssä vaan yksi. Monissa lajeissa MM:iinkin verrattuna täällä saa kyllä meloa sijoitusten eteen”, valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen sanoo.
Sekä kaksikolla että Vettasella on mahdollisuudet hyvinkin korkealle.
”Jeremy ja Miika kaksikolla sekä Niklas yksiköllä ovat A-finaalipaikkaa jahtaamassa, se on selkeä tavoite. Pauliinalla alkueristä välieriin pääsy olisi kova juttu, ja siitä johonkin finaaliin yltäminen olisi hieno homma”, Pitkänen miettii.
Viime viikonloppuna onnistuneilla Hakalalla ja Nykäsellä on selvä tavoite myös tähän viikonvaihteeseen.
”Hyvillä mielin. Ensimmäinen tavoite on saada välierissä onnistunut veto, jolla olisi mahdollisuudet A-finaaliin. Finaali on sitten uusi kisa. Olen todella tyytyväinen, jos pystymme täällä vetämään välierässä samalla lailla kuin Portugalissa finaalissa, se oli sen verran nappiveto”, Hakala sanoo.
”Pari matkustuspäivää Portugalin jälkeen teki sen, että olin alkuviikosta vielä väsynyt, nyt on hyvä fiilis ja hyvä tunne kropassa. A-finaalipaikkaa lähdemme hakemaan, mutta pitää välierissä onnistua erittäin hyvin, että siihen pääsemme. On myös välierästä kiinni, miten arvonnat menevät, mutta A-finaalipaikka on tavoite näissä kisoissa”, Nykänen sanoo.

Joukkue Szegedin osakilpailussa 26.-28.5.

Miehet:

K1 200m
Niklas Vettanen
K1 500m
Miika Nykänen
K2 1000m
Jeremy Hakala – Miika Nykänen

Naiset:
K1 500m
Pauliina Polet