Suomalaissoutajat hyvillä mielin jatkamaan kauttaan Poznanissa

14.6.2017 Soutu Yleinen

Eeva Karppinen on yksi Poznanissa kilpailevista suomalaisista.
Eeva Karppinen on yksi Poznanissa kilpailevista suomalaisista.

Olympiasoudun kansainvälinen kilpailukausi jatkuu viikonvaihteessa Puolan Poznanissa, jossa kilpaillaan maailmancupia. Suomalaissoutajat ovat EM-kisojen jälkeen keskittyneet harjoitteluun ja odottavat viikonvaihteessa jälleen vauhdikkaampaa menoa.

Soudun valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen odottaa kilpailuja mielenkiinnolla. Suomen miessoutajien ykkösnimi Robert Ven oli edellisviikon flunssassa, mutta toipui kilpailukuntoon.
–  Ihan hyvät odotukset on, mielenkiintoisia kisoja. Robertista odotus on, että hänen vauhtinsa paranee EM-kisoista. Flunssa on pieni kysymysmerkki, mutta muuten odotettavissa on, että hän on hyvässä vauhdissa, Hiltunen sanoo.
Venin lisäksi miesten yksikössä pääsee kansainvälistä kokemusta hakemaan myös Joel Naukkarinen.
– Mielenkiintoista nähdä, mihin vauhti riittää, Hiltunen miettii yksikön maailmancupin suomalaisdebytanttia.
Eeva Karppinen on EM-kisojen jälkeen vaihtanut venettä.
–  Hänenkin pitäisi olla nyt paremmassa vauhdissa, treenit ovat menneet hyvin.
EM-kisoissa kaksikossa soutaneet Joonas Petäjäniemi ja Kasper Hirvilampi kisaavat kumpikin yksikössä. Petäjäniemelle startti on maailmancupissa yksikössä ensimmäinen, Hirvilammelle ylipäätään ensimmäinen maailmancupin startti. EM-kisajoukkueesta Juho-Pekka Petäjäniemellä on rasitusvamma kyljessä, josta johtuen maailmancup jää nyt väliin.
– Nyt emme voineet kokeilla kaksikkoon muuta kokoonpanoa. Edelleen kevyillä miehillä on kaksikkoprojekti, ja tulemme kokeilemaan uutta kaksikon kokoonpanoa Poznanin jälkeen, Hiltunen kertoo.

 

Aikataulu ja muita lisätietoja