Kanoottipoolon ECA-cupin turnaus toi kokemusta sekä varmuutta Suomelle

14.6.2017 Yleinen

Naisten ja miesten maajoukkueet osallistuivat kanoottipoolon ECA-cupin turnaukseen 10.–11.6. Kööpenhaminassa. Miesten sarjaan turnauksessa osallistui kahdeksan joukkuetta ja naisten sarjaan kuusi joukkuetta. Miesten ja naisten sarjat voitti Saksa, joka on niin naisissa kuin miehissä hallitseva Euroopan mestari.

Suomen miehet sijoittuvat sarjassaan 7. sijalle ja naiset sarjansa viimeiseksi. Miehet pelasivat turnauksessa hyvin ja näyttivät, että suomalainen kanoottipoolo on vakiinnuttanut asemansa Euroopan huippumaiden joukossa. Vaikka voittaminen on vielä kovin vaikeaa, joukkue pystyy haastamaan täysin jopa Saksan ja Tanskan. Tästä osoituksena 4-2 tappio Tanskasta, pelin ollessa erätauolla tasan 2-2. Harmittavin ottelu oli Ruotsi peli, joka olisi jälleen ollut täysin voitettavissa, mutta naapurimaamme pystyi kääntämään ottelun lopulta voitokseen.

Naisten joukkue lähti hakemaan kokemusta. Osa pelaajista avasi kansainvälisen kilpailu-uransa hienosti. Vaikuttaa siltä, että joukkueen sisällä on vielä kovin paljon tasoeroja, jotka vaikeuttavat joukkuepelaamista. Lisäksi ECA-cupin turnaus sisälsi joukkueita, joiden yksilötaso on vielä sen verran korkea, että taktisilla ratkaisuillaan he pystyivät murtamaan suomen pelin. Naiset saivat kuitenkin paljon motivaatiota jatkoa varten.

Maajoukkueet eivät osallistu tänä vuonna kanoottipoolon EM-turnaukseen, joka pelataan elokuussa Ranskassa. Riittävää määrää kansainvälisen tason pelaajia ei saatu tälle vuodella kasaan, sillä erityisesti miesten valmennusryhmässä kärsitään loukkaantumisista.

ECA-turnauksen otteluiden tulokset (vahvistamattomat):

Miehet:
Alkusarja

Suomi-Saksa, 1-6

Tanska U21A-Suomi, 2-2

Suomi-Tanska, 2-4

Sijoituspelit

Ruotsi-Suomi, 3-2

Tanska U21B-Suomi, 4-2

Suomi-TanskaU21A, 4-2

 

Naiset:

Alkusarja

Suomi – Puola, 1-8

Saksa – Suomi, 11-0

Suomi – Tanska, 1-2

Ruotsi-Suomi, 4-1

Suomi – Saksa U21, 0-11

Sijoituspeli

Tanska – Suomi, 8-1