Suomalaissoutajat vauhdissa Poznanissa – Ven eteni lauantain semifinaaliin

16.6.2017 Soutu Yleinen

ARKISTOKUVA: 
Robert Ven 2016, Kuva: Olavi Kaljunen Tracpic
ARKISTOKUVA:
Robert Ven 2016, Kuva: Olavi Kaljunen Tracpic

Olympiasoudun kansainvälinen kilpailukausi jatkui tänään perjantaina 16.kesäkuuta Puolan Poznanissa, jossa kilpaillaan maailmancupia. Suomalaissoutajista kovinta vauhtia piti Robert Ven, joka eteni lauantain semifinaaliin.  

Miesten yksikössä Robert Ven ja kansainvälistä kokemusta hakenut Joel Naukkarinen viihtyivät Puolan vesissä. Ven oli keräilyerässään upeasti toinen, joten hän eteni huomiseen semifinaaliin. Naukkarinen oli erässään neljäs, jolloin hänet nähdään lauantaina C-finaalissa.  

”Tästä päivästä löytyy paljon positiivisia asioita. Todella hienoa, että Robert pääsi 12 parhaan joukkoon. Hänellä EM-kisat menivät ok:sti, mutta silloin ei ollut ihan parasta soutua. Tänään Robertilla nähtiin selvästi varmempaa soutua. Joel souti myös tosi hyvin. Hän itse koki, ettei kokemus ihan riitä saamaan koko ajan tarpeeksi tasaisia soutuja. Eevalla huikea harppaus eteenpäin, mutta jäi harmittavan lähelle pääsy 12 parhaan joukkoon. Eevalla soutu on kehittynyt oikeaan suuntaan, vaikka tämän tason kisoja ei ole montaa alla. Kasperilla oli alkuerässä hyvää soutua, mutta keräilyssä vauhti hieman hyytyi. Kokemuksen puute näkyi, mutta siitä huolimatta Kasperilla hyvä päivä. Toivottavasti huomenna Kasper pystyy vielä petraamaan. Joonaksella ei tänään parasta mahdollista soutua, mutta huomenna uusi päivä”, soudun valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen analysoi suomalaissuorituksia.

”Olin tänään epävarma alkuerissä, koska on ollut flunssaa ja tukkoisuutta vajaat pari viikkoa. Alkuerä meni kuitenkin ihan hyvällä tunteella, ja hyvä aika kevyestä lopusta huolimatta. Keräilyerä ei ollut niin hallittua soutua, mutta hyvä kun se riitti semifinaaliin. Toivottavasti kroppa aukeaa lisää ja huomenna olisin hyvässä iskussa”, Ven toivoi.

”Alkuerä onnistui yksiköllä maailmancupin debyytiksi todella hyvin. Keli oli nopea ja oma ennätys parani suhteellisen helposti, vaikka kolmannella viisisatasella tuli räpiköityä pahasti. Iltapäivän keräilyerään yritin hakea tasaisempaa vauhdinjakoa. 900 metrin jälkeen tuntui olevan vielä todella hyvin voimia jäljellä, jolloin ajattelin erävoitonkin olevan otettavissa. Kova tuuli oli tämän hetken taitotasolle liikaa, joten soutu lähti lapasesta. Tarvitsen lisää harjoitusta erityisesti vaikeampiin keleihin, mutta vauhtini tämän päivän souduissa antaa luottoa. Tässä tullaan vielä menemään kovaa”, Naukkarinen tuumasi.

Miesten kevyessä yksikössä kilpailivat suomalaisista Joonas Petäjäniemi ja Kasper Hirvilampi, joille molemmille startti oli maancupin yksikössä ensimmäinen. Petäjäniemi oli keräilyerässään viides ja Hirvilampi omassa erässään neljäs. Molemmat suomalaiset nähdään huomenna D-finaalissa.

”Alkuerässä jäin liikaa startissa, joten säästin voimia keräilyerään. Iltapäivällä lähtömme viivästyi 45 minuuttia juuri ennen starttia, koska saksalaiselta katkesi airo. Pystyin starttaamaan hyvin, ja olin aluksi kiinni kilpailussa. Sainkin kolmeen kuukauteen korkeimmat sykkeet irti. Soutu ei ollut taloudellista, ja meno alkoi hiipua 500 metrin jälkeen. Valitettavasti näyttää siltä, että kestävyys ei ole vielä riittävällä tasolla näissä karkeloissa. Soutu on aika epävarmaa kuukauden yksikkö tauon jälkeen. Huomisessa D-finaalissa keskityn pitämään tahdin ylhäällä koko matkan, jottei vauhti hiipuisi liikaa. Jospa vielä tekniikka loksahtaisi kohdalleen”, Petäjäniemi tuumasi.

”Kaksijakoiset fiilikset. Aamun alkuerässä soudin oman ennätykseni. Kun vain voittaja jatkoi semifinaaleihin, säästelin toisen tonnin. Silti loppuaika oli 7:09, ja tuntuma oli todella hyvä ja luottavainen iltapäivän keräilyyn. Soutu on ulkoilma urheilua, jolloin jokaiseen keliin on osattava soutaa. Iltapäivällä tuuli nousi omille kilometreilleni liian kovaksi, jolloin tekniikkani petti ja soudusta tuli pannukakku. Oppia karttui ja varmasti jatkossa soudetaan vieläkin kovemmissa keleissä. Koen, että C-finaali paikka olisi ollut otettavissa. Huomenna lähdetään uusilta pohjilta. Eteenpäin mennään. Tänään otetaan päivän opit ja aamun hyvä kulku mukaan huomiselle ja tuleville kisapäiville”, Hirvilampi huomautti.

Naisten yksikössä suomalaisesta edustuksesta vastasi Eeva Karppinen. Suomalainen oli omassa keräilyerässään neljäs, joten hänet nähdään huomenna C-finaalissa.  

”Keräilyerän veto oli askel eteenpäin. Tämä oli myös samalla rohkeampi kisa. Parannettavaa toki on, mutta tämä oli ennätysaikani, jolla olin ihan kärjen tuntumassa. Huomenna odotan innolla uutta kisaa”, Karppinen sanoi.