Soudun Pohjoismaiden mestaruudet ratkotaan viikonloppuna Tampereella

14.6.2017 Soutu Yleinen

Ennakkotiedote 14.6.2017

Soudun Pohjoismaiden mestaruudet ratkotaan viikonloppuna Tampereella

Soudun avoimet PM-kilpailut järjestetään Tampereen Kaukajärvellä la 17.6.- su 18.6. Pohjoismaiden mestaruuksista kilpaillaan A-junioreissa ja aikuisissa. Soudun PM-kilpailut on järjestetty viimeksi Suomessa 2010.

Kovatasoista kisaa A-junioreissa

Alle 18-vuotiaissa eli A-junioreissa on luvassa kovatasoisia kilpailuita. Pohjoismaiden mestaruudet ovat jaossa yksikössä, pariairokaksikossa, perämiehettömässä kaksikossa, pariaironelosessa sekä poikien kahdeksikossa.  Norja, Ruotsi ja Tanska ovat Tampereella mukana täydellä 27 urheilijan joukkueella; Suomella on maajoukkue-edustajia yksiköissä ja kaksikoissa. Yhteensä mukana junioreiden PM-lähdöissä on noin sata nuorta urheilijaa. Kukin maa on saanut asettaa lähtöön yhden maajoukkue-edustajan, ja lisäksi avoimissa PM-kilpailuissa viivalla on runsaasti ns. seurajoukkueita. 

Aikuisissa kilpaillaan seurajoukkuein

Aikuisten sarjoissa kilpailijat edustavat seura- tai yhdistelmäjoukkueita. Samaan aikaan PM-kilpailuiden kanssa järjestetään Puolassa maailmancupin osakilpailu, jossa kilpailee pääosa maiden maajoukkue-edustajista. Tampereella on kuitenkin luvassa kovatasoisia ja jännittäviä kamppailuita. Aikuisissa PM-lähtöjä ovat lauantaina yksikkö, kevyt yksikkö ja kaksikko sekä sunnuntaina naisten pariaironelonen ja miesten perämiehetön kaksikko. Erityisesti jännittäviä ja tasaväkisiä kilpailuita odotetaan miesten ja naisten yksiköissä sekä kaksikoissa. 

Samanaikaisesti 56. Tampereen kansainväliset soudut

Tampereella on järjestetty jo 55. kertaa vuosittain Tampereen kansainväliset soudut ja ne kisataankin samaan aikaan PM-kilpailuiden kanssa. Lauantaina ja sunnuntaina kisataan regattalähdöissä D-, C- ja B-junioreissa sekä niissä A-junioreiden ja senioreiden veneluokissa, jotka eivät ole PM-lähtöjä. 

Kilpailut järjestää Takon Soutajat.

Finaalit alkavat lauantaina klo 13.25 ja sunnuntaina klo 11.30.

Kilpailujen nettisivu: http://www.takonsoutajat.fi/56th-international-regatta-and-nordic-open-championships/