Ven ja Karppinen kumpikin sijalle 16 MM-soudussa

29.9.2017 Yleinen

Sekä Robert Ven että Eeva Karppinen soutivat yksikössä C-finaalin neljänneksi eli luokkansa tuloksissa 16:nneksi MM-kilpailuissa Sarasotassa Floridassa. Molemmille jäi pitkän kilpailukauden päätöksestä hyvä mieli.

– Tämän päivän soutu meni teknisesti ja muutenkin paremmin. Tällä soudulla olisi pitänyt aloittaa kisat. Kovuutta ja tekniikkaa pitää saada vielä paremmaksi, jotta varmuus kovilla kisatahdeilla olisi parempi. Positiivista kuitenkin oli että c-finaalin voittajaan olympiapronssinaiseen ero ei ollut suuri. Kisat vahvistivat motivaatiota ensikauteen ja niihin asioihin joita pitää parantaa, Karppinen sanoi.

Samansuuntaiset olivat Venin mietteet.

– Kisa oli hyvää omaa tasaista tekemistä. Soutu tuntuu teknisesti hyvältä ja kauden parhaalta, mutta kovuutta tarvitsen lisää. Perustaso tuntuu tällä hetkellä hyvältä, mutta ihan piikkiä ei saanut tänne. Toisaalta C-finaalissakin oli hyvää kilpailua kovien soutajien, esimerkiksi olympiavitosen kanssa. Tämä vuosi oli hyvä aloitus olympiadille. Talvella on vaan tehtävä lisää töitä, Ven sanoi.

Soudun valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen oli tyytyväinen kaksihenkisen joukkueen kisaurakkaan.

– Hyvää tekemistä urheilijoilta pitkän kauden päätteeksi. Terävyyttä kisaamiseen olisi voinut olla hieman enemmän, mutta sitä täytyy sitten hakea ensi vuonna. Molemmilta kuitenkin hyvät suoritukset kovassa seurassa ja suunta on eteenpäin. Nyt palautumaan ja pienen tauon jälkeen kohti ensi kautta, Hiltunen sanoi.

Tulokset