Yli 300 venekuntaa kilpaili pienpuuveneiden SM-sprinteissä ja -normaalimatkalla

29.8.2017 Yleinen

Tampereen Kaukajärvellä kilvoiteltiin pienpuuveneiden Suomen mestaruuksista 1000 metrin sprinttimatkalla sekä 10 kilometrin normaalimatkalla 26.-27.8.2017. Kisoissa oli mukana yli 300 venekuntaa eri ikäsarjoissa alle 18-vuotiaista aina yli 70-vuotiaiden sarjaan asti.

Tiukkoja kilpailuita sprinttimatkalla

Vastatuuli painoi soutajia lauantain sprinttimatkalla ja aika ajoin vesisade kasteli kilpailijat. Kaukajärven radalla nähtiin kuitenkin tiukkoja kamppailuita ja onnistuneita suorituksia.

Yleisen sarjan miesten yksinsoudun kilpailussa Perttu Kivimäki Takon Soutajista kellotti ensimmäisessä erässä pohja-ajan, joka piti. Kivimäki hienoon voittoon reilun sekunnin marginaalilla.

Naisten yleisen sarjan yksinsoutu oli SMARK:n Marika Laaksosen juhlaa. Kultamitali tuli seitsemän sekunnin erolla hopeamitalistiin. 

Parisoudussa miesten yleisessä sarjassa nähtiin päivän tiukimmat sekuntitaistelut. Suomen mestareiksi Jari Kuhno ja Jouko Vaali Virtain Urheilijoista. Naisten yleisen sarjan parisoudussa vahvin oli Takon Soutajien kaksikko Marketta Lamberg ja Tanja Jantunen.

Vuorosoutu oli Kouvolan Soutajien Kilpeläisen perheen juhlaa. Ensin kultaa miesten yleisessä sarjassa Esa ja Antti ja hetken päästä naisten yleisen sarjan voittoon Johanna ja Elina. Sekavuorosoudussa juhli Suvi ja Heikki Karjaluoto Oulun Kilpaveljistä.

Sekaparisoudussa yleisessä sarjassa Suomen mestaruus meni Takon Soutajien Toni Pyykölle ja Anniina Potkoselle. 

Sprinttimatkoilla oli ilahduttavan paljon osallistujia ikäsarjoissa 40-, 50-, 60- ja 70-vuotiaat.

Lauantain tulokset kokonaisuudessaan: http://www.takonsoutajat.fi/wp-content/uploads/2017/08/tulokset_puuvene_1km.pdf

Sunnuntaina matkana kymmenen kilometriä

Sunnuntain 10 km:n kilpailu soudettiin tutusti väliaikalähdöllä kahtena 5 km:n kierroksena. Miesten yksinsoudussa Heikki Karjaluoto pystyi toisella kierroksella kiristämään ja vei Suomen mestaruuden hopeamitalisti Jari Kuhnon jäädessä hopealle vain kolmen sekunnin erolla. 

Naisten yleisessä sarjassa yksinsoutua koko kauden hallinnut Marika Laaksonen viimeisteli voitokkaan kautensa myös 10 km:n mestaruuteen.

Parisoudun parhaimmat yleisessä sarjassa olivat: miehet Jani Söderlund ja Jyrki Kiviniemi Nesteen Soutajat, naiset Anu Hautasaari ja Kaija Hänninen Evijärven Urheilijat. Sekaparisoudussa Takon Soutajien Toni Pyykkö ja Anniina Potkonen olivat lauantain tapaan nopeimpia.

Vuorosoudussa Suomen mestareiksi soutivat Toni ja Vesa Tainio Turun Soutajista, Salla Jaatinen ja Raisa Kinnunen SMARK:ista sekä Heikki ja Suvi Karjaluoto Oulun Kilpaveljistä.

Sunnuntain tulokset kokonaisuudessaan: http://www.takonsoutajat.fi/wp-content/uploads/2017/08/tulokset_puuvene_normaalimatka_2017.pdf

Viikonlopun aikana upeat yli 300 venekuntaa starttasi SM-lähtöihin.

Kilpailut järjesti Takon Soutajat.