Emma Nieminen B-finaalin kahdeksas Plovdivissa

28.7.2018 Yleinen

Emma Nieminen onnistui hienosti sekä 200 metrin finaalissa että 500 metrin alkuerässä. Kuva: Jonas Saelens
Emma Nieminen onnistui hienosti sekä 200 metrin finaalissa että 500 metrin alkuerässä. Kuva: Jonas Saelens
Sakke Mattila, Jaakko Hippeläinen, Otto Sivula ja Matias Ylisiurua tiimikuvassa. Kuva: Jonas Saelens
Sakke Mattila, Jaakko Hippeläinen, Otto Sivula ja Matias Ylisiurua tiimikuvassa. Kuva: Jonas Saelens

Kolmannen kilpailupäivän aamu junioreiden ja alle 23-vuotiaiden ratamelonnan MM-kilpailussa toi suomalaisnuorille kaksi finaalipaikkaa.

16-vuotias Emma Nieminen meloi 200 metrin välierässään kuudenneksi ja selvitti tiensä B-finaaliin. B-finaalissa kilpailtiin sijoista 10-18. Emman finaalimelonta oli onnistunut ja loppusijoitus oli B-finaalin kahdeksas eli kokonaistuloksissa 17:s.

Otto Sivula varmisti aamun välierässä paikan junioreiden 200 metrin C-finaaliin. Finaalissa Sivula suoriutui kilpailusta mallikkaasti. Hänen loppusijoituksensa oli C-finaalin yhdeksäs.

Emma Malmsten oli mukana alle 23-vuotiaiden naisten 200 metrin välierässä. Malmsten sijoittui välieränsä kahdeksanneksi, mutta ei selviytynyt A- ja B-finaaliin.

Iltapäivällä vuorossa olivat 500 metrin alkuerät. Alle 18-vuotiaiden poikien nelikössä suomalaismelojat, Jaakko Hippeläinen, Sakke Mattila, Otto Sivula sekä Matias Ylisiurua, meloivat erinomaisen alkuerän. Suomen joukkue oli alkueränsä kolmas ja jatkaa huomisiin välieriin.

– Suoritus oli kokonaisuudessaan hyvä, erityisesti ensimmäiset 300 metriä todella vahvaa melontaa. Viimeiselle 200 m jäi vielä parantamisen varaa. Huomenna välierässä lähdetään hakemaan vielä hieman parempaa kokonaisvaltaisempaa vetoa ja taistelemaan finaalipaikoista, analysoivat K4-pojat päivän alkueräänsä.

Emma Nieminen jatkoi hyviä otteitaan ja oli 500 metrin alkueränsä kuudes. Nieminen eteni siis sunnuntain välieriin. Alle 23-vuotiaiden naisten 500 metrillä Emma Malmsten meloi alkueränsä seitsemänneksi, mutta hänen aikansa ei riittänyt jatkopaikkaan. Samoin alle 18-vuotiaiden poikien yksikön 500 metrillä Eetu Kolehmaisen alkuerän kahdeksas sija ei riittänyt jatkoon.

Tulosseuranta: http://results.imas-sport.com/imas/regatta.php?competition=wettkampf_184