Pirkan Soudussa ratkottiin pienpuuveneiden keskimatkan Suomen mestaruudet

28.7.2018 Yleinen

Pirkan Soutu juhlii 40-vuotista taivaltaan. Kuva: Pirkan Soutu

40 vuotta Pirkan Soutua

Pirkan Soutu on soudettu Tampereen Pyhäjärven aalloilla jo 40 kertaa. Tapahtuma kerää yhä kisaamaan ja kuntoilemaan lähes 1000 soutajaa. Mukana on myös kanootteja ja kajakkeja sekä oma Aironmän-sarja mökkiveneille.

Puuvenesoudun yksinsoudun, parisoudun ja vuorosoudun keskimatkan Suomen mestaruudet jaetaan myös Pirkan Soudussa. Kilpailumatka on 25 kilometriä. Navakka tuuli antoi haastetta soutajille ja reittiennätyksiä ei tänä vuonna nähty.

Jännittäviä kamppailuita

Miesten yksinsoudussa yleisessä sarjassa jännitettiin, viekö Sulkavan soudut pari viikkoa sitten voittanut Heikki Karjaluoto myös keskimatkan mestaruuden. Kääntöpoijulla kolme soutajaa Jari Kuhno, Heikki Karjaluoto ja Juha-Matti Valkama (M50) olivat yhdessä, mutta toisella lenkillä Jari Kuhno repäisi selvän johdon ja ylitti maalilinjan Suomen mestarina.

Naisten yleisen sarjan yksinsoudun mestariksi puolestaan souti vakuuttavalla soudulla SMARKin Marika Laaksonen, joka vei myös Sulkavalla mestaruuden. Hopeamitali meni Suvi Karjaluodolle.

Myös parisoudussa ja vuorosoudussa oli hyviä taistelupareja. Puolimatkassa miesten eri ikäsarjojen kaksikkoja oli viisi-kuusi venekuntaa nipussa, mutta maalilinjan ylitti ensimmäisenä Turun Soutajien Seppo Hendriksson ja Matti Pääkkönen. He soutivat sarjassa miehet 50 v. Suomen mestaruuden vei yleisessä sarjassa Virtain Urheilijoiden Petri Kalliala ja Janne Rossi. Naisten nopein kaksikko oli vakuuttavasti järjestävän seuran Takon Soutajien Tanja Jantunen ja Anniina Potkonen. Sekaparisoudun voittajat Kouvolan Soutajien Noora Huhtala ja Ville Loimaranta soutivat huippuajan jääden miesten nopeimmasta parisoudun venekunnasta vain parisen minuuttia.

Vuorosoudussa käytiin niin ikään tasainen kilpailu. Nopein venekunta oli Turun Soutajien isä-poika-pari Vesa ja Toni Tainio. Naisten vuorosoudun Suomen mestariksi soutivat Marja ja Tiia-Maria Rauttola Lohjan Seudun Soutajista. Sekavuorosoudun mestaruus meni Kouvolan Soutajien Kirsi Hiljaselle ja Markku Sojakalle.