Freestylemelonnan Suomen mestaruudet ratkottiin Neitikoskella

10.9.2018 Melonta Yleinen

Freestylemelonnan SM‐kilpailut kokosivat Suomen koskimelonnan huiput Lieksan Neitikoskelle.

Kilpailupaikkana toimiva Neitikosken aalto tarjosi myös yleisölle näköalapaikan freestylemelojien

näyttävien suoritusten seuraamiseen.

Neitikoski tarjosi hyvät puitteet freestylemelonnan SM-kilpailuille, joissa mestaruuksia oli tavoittelemassa

yhteensä 26 melojaa. Karsintojen kautta pääsi viisi melojaa jokaisesta sarjasta finaaliin, jossa kolmesta

suorituksesta paras ratkaisi lopullisen sijoituksen.

Miesten sarjan finaalissa kokenut Tuomas Kaukola otti seitsemännen Suomen mestaruutensa tiukan taistelun jälkeen. Sekä toiseksi tullut Visa Rahkola että kolmanneksi melonut Olli Nyrhilä pistivät tiukasti kampoihin piste-erojen jäädessä finaalikolmikon osalta hyvin pieniksi.

Naisten sarjassa tämän hetken kansainvälisesti menestynein suomalainen freestylemeloja, Paula Varonen,

puolusti mestaruuttaan vahvoilla kaikkein vaativimpia freestyleliikkeitä sisältäneillä suorituksilla, jotka varmistivat selkeästi kirkkaimman mitalin. Toiselle sijalle meloi Anni Mykkänen ja pronssin otti Kristiina Anttila.

Juniorityön tulokset näkyivät hienona kehityksenä alle kahdeksantoista vuotiaiden sarjoissa. Poikien juniorisarjan voittoon varmoin ja energisin ottein melonut Miika Sorjonen onnistui puolustamaan mestaruuttaan viime vuodelta. Toiseksi sijoittui Turkka Mutikainen ja kolmanneksi järjestävää seuraa edustanut Tuisku Äänismaa. Tyttöjen juniorisarjan voittoon meloi yllättäen SM-kisadebyyttiään melonut Iia Vuorenpää. Toiseksi meloi Riina Aho ja pronssia otti Neea mäki.

Suomen mestaruuksista melottiin myös ikäsarjoissa miehet yli 35 vuotta ja naiset yli 35 vuotta.

LISÄTIEDOT JA HAASTATTELUPYYNNÖT: Saara Suurla, 040 741 7677, freestylemelonnan.sm.2018@gmail.com