Joonas Jousimo ja Antton Helmi olivat luokkansa ylivoimaisia voittajia.
Aura Forsbergille kultaa kevyessä yksikössä
André Salmi pokkasi kultaa D-pojissa
Kaisa Eronen oli PM-kisojen neljäs
Elias Haavisto ja Juho Salonen taistelivat hienosti kuudenneksi

Tanskan Sorøssä järjestettiin soudun nuorten alle 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailut sekä kansainvälinen Sorö Regatta 7.-8.7.2018. Suomesta oli mukana kolme  nuorten PM-joukkueen edustajaa ja kokonaisuudessan 20 soutajaa. Suomalaismenestys oli hyvää kovassa kilpailussa.

Kaisa Eronen neljäs ja kaksikko Juho Salonen-Elias Haavisto kuudes

A-junioreiden PM-lähdöissä nähtiin hyvää suomalaisvauhtia. Sivutuuleen kisatuissa finaaleissa nähtiin molemmat Suomen edustusvenekunnat. Kaisa Eronen oli tyttöjen yksikössä hienosti neljäs. Poikien kaksikossa puolestaan Juho Salonen ja Elias Haavisto selvittivät hyvällä soudulla tiensä A-finaaliin ja olivat kuudensia.

Lauantain regattalähdöissä neljä mitalia Suomeen

Lauantain kansainvälisen Sorø Regatan lähdöissä päivän vakuuttavimmasta suorituksesta vastasi miesten kaksikossa Turun Soutajien Antton Helmi ja Joonas Jousimo, jotka voittivat kisan yli 30 sekunnin erolla.

SMARKin André Salmi vei hienosti voiton D-poikien 500 metrin kilpailussa ensimmäisessä kansainvälisessä kisassaan. Naisten kevyen yksikön voittoon souti Aura Forsberg Espoon Soutajista. B-junioreiden pariaironelosessa yhdistelmä Hämeenlinnan Soutajat – Nesteen Soutajat (Kaisa Nevalainen, Lotta Nylund, Erin Pettersson, Vilma Kangasmäki) olivat hopealla.

Juho Salonen suoriutui B-poikien yksikössä hienosti neljänneksi 22 nuoren soutajan joukosta. Samoin Nesteen Soutajien nuoret naiset Lotta Nylund ja Vilma Kangasmäki olivat neljänsiä B-kaksikossa.

Suomalaisvauhti jatkui hyvänä regattalähdöissä sunnuntaina

Sunnuntaina Antton Helmi ja Joonas Jousimo sekä André Salmi uusivat kultamitalinsa. Hämeenlinna-Neste yhdistelmävenekunta puolestaan sijoittui sunnuntaina B-tyttöjen nelosessa kolmanneksi.

Lisäksi D-poikien kaksikossa Kasper ja André Salmi olivat kolmansia. Aura Forsberg oli naisten avoimessa yksikössä hienosti viides ja Mikko Karppinen miesten yksikön kuudes. Myös Elias Haaviston vauhti A-poikien yksikössä ja Juho Salosen vauhti B-poikien yksikössä oli lupaavaa.

Kokonaisuutena suomalaisilme kilpailuissa oli erinomainen.