Malisen kahdeksas sija ja rohkea veto 1000 metrillä suomalaismelojien parasta antia Duisburgissa

25.5.2018 Yleinen

Netta Malinen oli avauspäivän suurin suomalaisilonaihe ratamelonnan maailmancupissa Saksan Duisburgissa.

Malinen ylsi kajakkiyksiköiden 1000 metrillä A-finaalissa kahdeksanneksi. Malinen lähti finaaliin rohkealla vauhdinjaolla ja meloi kovan 500 metriä. Lopussa hän menetti asemiaan ja joutui vielä viereisen radan puolalaisen Pauliina Pzekin aaltoihin, mutta finaalin kahdeksas sija antoi hänelle paljon jatkoon ajatellen.

– Halusin koittaa ja lähteä kärkisijoista taistelemaan. Vedin ihan hyvin siinä rintamassa puolen välin paikkeille, lopussa vauhti hyytyi ja jouduin taipumaan muutaman sijan. Voi olla tyytyväinen. Jotta tuo tonni kulkisi vielä paremmin, pitäisi tuo 500 kulkea paremmin, ettei hyytyisi niin paljon. Sitä kautta täytyy jatkossa lähteä kehitystä, Malinen sanoi.

Alkuerässään Malinen nousi kilpailun toisella puoliskolla ensin kolmanneksi ja viimeisellä 250 metrillä toiseksi, ja tuloksena oli suora A-finaalipaikka.

– Se oli ehjä, hyvä ja hallittu veto, Malinen sanoi.

Malisen päivän urakkaan mahtui 1000 metrin erien lisäksi 500 metrin alkuerä, jossa hän oli eränsä viides ja jatkoi välieriin. Pauliina Polet oli erässään kuudes ja jatkaa niin ikään välieriin.

Joona Mäntynen ja Miika Dietrich melovat K1 500m alkueristä myös välieriin. Mäntynen ja Dietrich tekevät molemmat hyvät ja tasapainoiset alkuerävedot, Dietrich oli eränsä kuudes ja Mäntynen vastaavasti seitsemäs.

Dietrich eteni välieriin myös 1000 metrillä, jossa hän oli eränsä seitsemäs ja selvisi ajalla välieriin. Miika Nykänen puolestaan oli tasaisella vedolla eränsä kuudes ja pääsi kovatasoisista alkueristä välieriin.

Tulokset