Polet 500 metrillä B-finaalin kuudes ennätyksellään Duisburgin maailmancupissa

26.5.2018 Yleinen

Pauliina Polet onnistui hienosti 500 metrillä B-finaalissa Duisburgissa (arkistokuva, kuvaaja: Lauri Heino)
Pauliina Polet onnistui hienosti 500 metrillä B-finaalissa Duisburgissa (arkistokuva, kuvaaja: Lauri Heino)

Pauliina Polet kohenteli 500 metrillä ennätystään parilla sekunnilla ja oli B-finaalissa kuudes ratamelonnan maailmancupissa Duisburgissa.

Uusi ennätys on 1.53,246. Polet onnistui hyvin jo välierissä, jossa hän taisteli loppuun asti kolmannesta sijasta eli aikavertailupaikasta A-finaaliin. Siihen hän ei vielä aivan yltänyt, mutta neljäs sija toi paikan B-finaaliin. Urakkapäivän päätteeksi 200 metrillä sen sijaan tie ei vienyt alkueristä (sijoitus 8:s) jatkoon, mutta se ei hyvää päivää isommin himmentänyt.

– Oli tosi hyvä päivä. Oma ennätys on aina hyvä tämmöisessä tärkeässä paikassa. Se oli kaikin puolin onnistunut veto. 200 metriä ei mennyt ihan niin hyvin, mutta katse taas eteenpäin vaan, Polet sanoi.

Perjantaina hienosti 1000 metrillä A-finaalissa kahdeksanneksi yltänyt Netta Malinen nousi vahvalla lopullaan eränsä viidenneksi, mutta aika ei valitettavasti riittänyt B-finaaliin. Malinen oli C-finaalissa kuudes. Poletin tavoin myös Malinen karsiutui jatkosta 200 metrin alkuerissä oltuaan yhdeksäs.

– Aika tasaista on ollut tuo tekeminen (500 metrillä). 200 metrillä kolkuteltiin omia ennätysaikojani, mutta nuo muut ovat vaan niin kovia, Malinen sanoi iloisena.

Niklas Vettanen aloitti 200 metriä melomalla alkuerässään neljänneksi ja jatkaa välieriin.

– Hyvä alkueräveto, tiedän, että pystyn vähän kovempaa vetämään. Huomenna ei anneta yhtään periksi, Vettanen sanoi.

Miesten 1000 metrin välierissä suomalaisille ei tullut finaalipaikkoja. Miika Nykänen hylättiin, kun hän myöhästyi kajakkipunnituksesta. Miika Dietrich oli tämän hetkisellä tasollaan, mikä riitti kahdeksanteen sijaan.

Dietrich oli seitsemäs ja Joona Mäntynen kahdeksas 500 metrillä välierässään. Molemmat olivat aikavertailussa C-finaaliin pääsystä, mutta tällä kertaa ne paikat menivät muille.