Niklas Vettanen meloi B-finaalin yhdeksänneksi Duisburgissa

27.5.2018 Yleinen

Niklas Vettanen ylsi B-finaalissa yhdeksänneksi 200 metrillä ratamelonnan maailmancupissa Saksan Duisburgissa. Vettasen sunnuntain onnistuneempi veto osui aamun välierään, jossa hän oli kolmas, muttei yltänyt aikavertailussa A-finaaliin. B-finaalissa Vettanen ei onnistunut vastaavaan malliin, mikä kovatasoisessa kilpailussa pudotti sijoituksen 9:nneksi.

– Näitä paikkoja ei vuodessa hirveän paljoa ole, B-finaali pitäisi vetää aina hyvin. Ei ole mitään selittelemistä, aika luokattoman huono suoritus. Välierä oli hyvä veto, seuraavaksi EM-kisoissa A-finaalipaikkajahtiin Vettanen sanoi.

Netta Malinen ja Miika Nykänen meloivat viikonlopun päätteeksi myös 5000 metrin matkat. Malinen oli 17:s ja Nykänen 19:s. Duisburg päätti kevään maailmancupit, joiden jälkeen seuraavat kilpailut suomalaismelojillakin koittavat kahden viikon päästä EM-vesillä. Ratamelonnan lajipäällikkö Petteri Pitkänen löysi viikonlopusta suomalaisittain paljon hyvää, mutta parempaankin on monilla vielä edellytyksiä.

– Vähän kaksijakoisesti meni. Osittain saimme hyviä vireyssignaaleja etenkin naisten puolelta, lauantai oli todella positiivinen päivä, Pauliina (Polet) ja Netta (Malinen) meloivat 500 metriä varsin mallikkaasti. Myös Netan A-finaalipaikka 1000 metrillä oli hyvä suoritus. Miehissä 1000 ja 500 metrillä tavoitteet ovat selkeästi korkeammalla kuin toistaiseksi on nähty. Urheilijoilla on tosi hyvä harjoituskausi takanaan, enemmän kyse on nyt siitä, että hommat pitää saada toimimaan kilpailuissa rennosti ja hyvin, mutta määrätietoisesti. Siihen auttaa kesän kilpaileminen, Pitkänen sanoi.