Netta Malinen kahdeksas 1000 metrillä ratamelonnan MM-kilpailuissa

Netta Malinen jatkoi vahvaa menoaan kajakkiyksiköiden 1000 metrillä ratamelonnan MM-kilpailuissa Montemor-o-Velhossa perjantaina, jolloin hän eteni välierästään voittajana A-finaaliin ja oli kahdeksas.

–  Vauhdinjaollisesti oli varmaan ihan onnistunut veto. Limitillä pystyin puskemaan koko tonni. Tsekki (Anna Koziskova), jonka voitin, oli edelläni EM-kisoissa. Sekin kertoo, että ihan hyvä veto oli, mutta seitsemän kaveria vielä näytti, että tekemistäkin riittää, vielä tarvitsee treenata.

Malinen oli tyytyväinen myös välieräänsä.

– Oikein tasapainoinen veto, alusta saakka tuntui hyvältä meloa. Kun näin sivusilmällä, että on suht’ tasaista, pystyi itse jopa määrittämään, miten tässä mennään. Silloin on aina hyvä vetää. Finaaliin samanlaisella suunnitelmalla kuin alku- ja välierään, itselle sopivaa vauhdinjakoa täytyy koittaa saada, hän suunnitteli.

Hän meloo MM-kisoissa vielä sunnuntaina 5000 metriä.

– Vaihdetaan melaa joustavampaan ja pienempään, ja koitetaan saada siellä onnistunut veto, Malinen sanoi.

Pauliina Polet meloi olympiamatkalla 500 metrillä B-finaaliin oltuaan välierässään kuudes. Näin suomalaisnainen nähdään MM-tasolla ensimmäistä kertaa B-finaalissa sitten vuoden 2011.

– Tosi paljon parempi veto kuin eilen. Alkukiihdytys ei edelleenkään tuntunut hirveän terävältä, mutta sen jälkeen melonta lähti ihan hyvin rullaamaan ja sain loppuun asti puristettua. Aika lailla kaikki mitä tänään lähti. B-finaali oli tavoite, joten tästä eteenpäin on pelkästään voitettavaa, Polet sanoi.

Joona Mäntynen osui kajakkiyksiköiden 500 metrillä kolmesta välierästä kovimpaan, sillä hänen aikansa 1.43,091 olisi kahdessa muussa välierässä riittänyt helposti B-finaaliin vieville sijoille. Nyt Mäntynen oli eränsä seitsemäs ja hänen MM-melontansa päättyivät tällä erää siihen.

– Vetona aika hyvä. Sain kaiken annettua mitä oli annettavissa. Startissa pääsin myöhässä ja huonosti irti telineestä, mutta sen jälkeen ihan loistava veto. Sain hyvin kirittyä eron kiinni, pääsin hyvään vauhtiin ja pystyin tekemään isoa vahvaa melontaa. Ei tälle voi mitään, 14:nneksi kovin aika välierissä. Toki harmittaa, muttei tälle voi mitään, vuodessa kovasti kehittynyt ja uudelle tasolle melojana noussut Mäntynen sanoi.

Videohaastattelut kokonaisuudessaan

Tulokset

///PÄIVITETÄÄN POLETIN VÄLIERÄN JÄLKEEN///