Robert Ven C-finaaliin soudun maailmancupin avauksessa

1.6.2018 Soutu Yleinen

Kauden ensimmäisessä soudun maailmancupin osakilpailussa Belgradissa Robert Ven eteni miesten yksikön C-finaaliin. Kilpailukautensa avannut Joel Naukkarinen puolestaan kisaa lauantaina E-finaalissa.

Robert Ven eteni päivän alkueränsä kolmannella sijalla puolivälieriin. Illan puolivälierissä Ven sijoittui neljänneksi omassa erässään. Erän kolme parasta jatkavat huomisiin välieriin, ja Ven puolestaan kisaa lauantaina C-finaalissa sijoituksista 13.-18.

– Tietysti kun jäi välierien eli 12 parhaan ulkopuolelle, se on pettymys, mutta toisaalta omat vedot ovat olleet ihan hyviä alkueristä lähtien. Puolivälierässä oli ihan ennakkoluuloton veto, mutta pikaisen siitä puuttui terävyyttä ja huomaa, että on ensimmäinen kisa. Soutu on hieman sellaista junnaavaa, mutta perustaso on ihan hyvä, kertaa Robert Ven päivän kisasuorituksia.

Huomisesta C-finaalista Ven odottaa kovatasoista kisaa. Miesten yksikössä taso on kauden avausmaailmancupissa ollut varsin laaja ja kova.

Toinen suomalainen yksikkösoutaja Joel Naukkarinen sijoittui alkueränsä viidenneksi ja näin ollen eteni lauantain E-finaaliin. Kilpailu oli Naukkariselle kauden ensimmäinen.

– Kauden ekaksi kilpailuksi ihan ok. En voi sanoa, että olisin pettynyt. Jonkun verran matkan aikana tuli teknistä herpaantumista, huonojen vetojen sarjoja ja vauhti tippui paljon. Taso on kova ja kilpakumppanit on kovia. Kisasta jäi kuitenkin fiilis, että eivät ne paremmat sijoitukset kaukana ole, summaa Joel Naukkarinen päivän antia.

Suomalaiset jatkavat lauantain finaaleissa: Joel Naukkarinen E-finaalissa (25.-30. sijat) klo 9.10 ja Robert Ven C-finaalissa (13.-18. sijat) klo 10.25 paikallista aikaa.

Tulokset kokonaisuudessaan: 

http://www.worldrowing.com/events/2018-world-rowing-cup-i/mens-single-sculls/