Kanoottipoolon kuulumisia

1.6.2018 Yleinen

Suomalaiset pelasivat maailman suurimmassa kanoottipooloturnauksessa 19-21.5 Saksan Essenissä. Turnaukseen osallistui naisten ja miesten maajoukkueet ja molemmat maailman kovimpaan 1. divisioonaan. Mukana olivat kaikki Euroopan ja maailman huippujoukkueet.

Suomen miesten joukkue joutui pelaamaan koko turnauksen vain viidellä kenttäpelaajalla, joka varmasti rajoitti suoritusta. Tästä huolimatta miehet onnistuivat turnauksessa kohtalaisesti, vaikka tärkeissä peleissä jouduttiinkin taipumaan. Suomen miehet sijoittuvat sijalle 30. Naisten joukkue oli arvokkaalla matkalla hakemasta kokemusta kovista kansainvälisistä peleistä. Joukkue saavutti hyviä otteluita, mutta hävittyään kaikki pelit joukkue sijoittui turnauksen viimeiselle sijalle.

Suomalaiset jatkoivat turnausurakkaa seuraavana viikonloppuna Amsterdam Openissa, jossa Melanvääntäjien joukkue saavutti hienosti 9. sijan. Joukkue pelasi ruotsin maajoukkuepelaajien vahvistamana. Pelaajat saivat hyvää kokemusta pelatessaan kansainvälisessä joukkueessa, joka kantaa hedelmää myös suomalaisille. Uudenlaiset näkemykset ja ideat kehittävät kotimaammekin toimintaa.

Seuraavan kerran Suomalaisia nähdään Venäjällä kesäkuussa. Sitä ennen pelataan kuitenkin kotimaassa legendaarinen Lohjapoolo 16.6.

Kilpailuviikolla julkaistiin myös Canoe Polo Super Leaguen joukkueet. Liiga on Taiwanilaisen varustevalmistaja CPS:n viime vuonna käynnistämän liiga, jossa värein nimetyt joukkueet pelaavat syksyllä laajan turnaus-sarjan. Tänä vuonna yli 300 maailman parasta kanoottipoolon pelaajaa ilmoitti halukkuutensa osallistua liigaan. Hakemusten perusteella järjestäjä valitsi pelaajat ja muodosti niistä joukkueet. Tänä vuonna mukana on myös Lohjan Melan Vääntäjien Jerry Mansner, joka on toiminut viime vuosina maajoukkueen kapteenina. Jerry tullaan näkemään liigassa sinisessä joukkueessa.