Sisäsoudun kausi jatkui vauhdikkaasti 500 m:n ja 10 km:n kilpailuilla

26.3.2018 Kilpailu Soutu Yleinen

Sisäsoudun avoimet SM-kilpailut 500 m ja 10 km:n matkoilla kilpailtiin Imatran urheilutalolla 24.-25.3.2018.

Lauantaina sähäkät 500 metrin kilpailut

500 metrin lähdöt tarjosivat jännittäviä kamppailuita. Leila Mainiemi Sulkavan Urheilijoista souti ajan 1.57,1 ja teki uuden Suomen ennätyksen sarjassa naiset 60-v. kevyt. Nesteen Soutajien Jari Saario kellotti miesten 40-vuotiaiden sarjassa erinomaisen ajan 1.17,8 ja kirjasi nimiinsä sarjan uuden Suomen ennätyksen.

Saario pokkasi hetkisen myöhemmin kaulaansa myös toisen SM-kultamitalin, kun hän voitti myös miesten avoimen luokan lähdön. Naisten yleisen sarjan Suomen mestari Sonja Salin teki myös vakuuttavan suorituksen. Hänen voittoaikansa oli 1.32,3. Yleisen sarjan kevyen luokan mestaruudet menivät Petra Tuomirannalle ja Aleksi Oikariselle.

Kilpailijoita oli mukavasti ikäsarjoissa naiset ja miehet 40-vuotiaat ja ylöspäin aina miehet 80-vuotiaat asti. Tulostaso oli kautta linjan hyvä.

Mainiemi SE-aikaan myös kympillä

Yksi Suomen ennätys kirjattiin myös sunnuntaina. Sulkavan Urheilijoiden Leila Mainiemi souti naisten 60-v. kevyt -sarjassa ajan 44.47,9.

Sunnuntain nopeimman kympin veti Juha Tuhkasaari avoimessa SM-lähdössä. Hämeenlinnan Soutajia edustava urheilija souti matkan aikaan 34.35,2. Naisten yleisen sarjan Suomen mestari oli Tanja Jantunen. Kevyen luokan yleisen sarjan mestareiksi kiskoivat Elisa Aunola ja Matti Tarvonen.

Nuorten kilpailumatkana oli 5000m ja kilpailijoita nähtiin tyttöjen 14-v., 16-v. ja 18-v. sarjoissa. Ikäsarjat 40-vuotiasta ylöspäin keräsivät jälleen suurimmat osanottajamäärät ja Imatralla nähtiinkin varsin kovia suorituksia kaikissa ikäsarjoissa.