SM-viikko järjestetään Vantaalla 5.-8.7. – mukana kanoottipoolo

9.3.2018 Yleinen

SM-viikko on urheilun monilajitapahtuma, joka kokoaa lähes 20 lajin edustajat kisaamaan SM-mitaleista Vantaalle heinäkuun alussa.

Heinäkuussa järjestettävä SM-viikko on järjestyksessään kolmas. Ensimmäinen SM-viikko näki päivänvalon helmikuussa 2016 ja toinen heinäkuussa 2017. Molemmat tapahtumat järjestettiin Tampereella.

– Tampereella oli upeat puitteet ja yhteistyö luoda uutta konseptia. Kaksi vuotta peräkkäin samassa kaupungissa helpotti tapahtuman kehittämistä ja SM-viikko on nyt valmiimpi siirtymään uuteen kaupunkiin. Suuret kiitokset Tampereelle hienosta aloituksesta, kiittelee SM-viikon tuottaja Hanna Iiskola-Kesonen.

Tulevana kesänä SM-mitaleista kilpaillaan Vantaalla, jonka kanssa tapahtuman suunnittelun ensiaskeleet ovat sujuneet hienosti:

– Vantaa on innostunut isäntäkaupunki, jonka kanssa on ollut helppoa aloittaa ensi kesän SM-viikon järjestelyt. Kaupungista löytyy hienot olosuhteet lajeille ja esimerkiksi Myyrmäen urheilupuistossa tullaan kisaamaan kuuden eri lajin SM-kilpailut. Uskon myös, että SM-viikon järjestäminen pääkaupunkiseudulla lisää tapahtuman tunnettuutta ja tuo katsomoihin paljon yleisöä, Iiskola-Kesonen toteaa.

Tulevan kesän SM-viikolle osallistumisensa on vahvistaneet bridge, drifting, jousiammunta, kahvakuulaurheilu, kanoottipoolo, kortteliajo, kriketti, maahockey, rantahengenpelastus, rantavesipallo, roller derby, super enduro, taekwondo, trialpyöräily, ultimate ja X-trial.

– Tämän hetkinen lajimäärä kertoo siitä, että SM-viikko alkaa vakiinnuttaa paikkaansa lajien keskuudessa, ja voihan olla, että mukaan tulee vielä jokunen ”myöhäisherännäinen”. Upeaa on myös, että mukana on taas kokonaan uusia lajeja. Varmaa on, että SM-viikolla pääsee jälleen tutustumaan todella mielenkiintoisiin lajeihin. 

Mukana ensimmäistä kertaa myös kanoottipoolo

– Viime kesänä Tampereella mukana oli lajeistamme ratamelonta. Kokemukset olivat positiivisia. Tapahtuma tuo hienosti yhteen eri lajeja, kertoo Marjaana Risku Melonta- ja Soutuliitosta. 

Kanoottipoolo on tapahtumassa mukana ensimmäistä kertaa. 

– Uskomme, että SM-viikon myötä kanoottipoolo saa lisää tunnettuutta ja näkyvyyttä. Kanoottipoolo on vauhdikas ja energinen joukkuepeli, ja sen haluamme kaikille näyttää. Haluamme järjestää hienon SM-turnauksen, ja Vantaa ja Kuusijärvi olivat meille houkutteleva paikka. Toivottavasti saamme uusia ystäviä kanoottipoololle, toivoo Risku.

SM-viikkoa tehdään ja toteutetaan lajien ja lajiliittojen välisenä yhteistyönä. Tapahtuman toteutuksesta vastaa Suomen Olympiakomitea yhdessä Ylen ja Vantaan kaupungin kanssa.

– Yle näyttää TV2-kanavalla ja Areenassa kattavasti ohjelmaa kisaviikolta ja SM-viikko onkin yksi Yle Urheilun kesän suuria satsauksia, kertoo SM-viikon tuottaja Johanna Rikman.

 

Lisätietoja:
Olympiakomitea, SM-viikon tuottaja Hanna Iiskola-Kesonen, 0400 569 792, hanna.iiskola@olympiakomitea.fi 

www.sm-viikko.fi
Twitter:  twitter.com/SMviikko   
Facebook:  
facebook.com/smviikko 
Instagram: instagram.com/smviikko  

#SMviikko