Ven ja Hirvilampi valmiina EM-vesille

31.7.2018 Yleinen

Miesten yksikössä kilpailevan Robert Ven ja miesten kevyessä yksikössä kilpaileva Kasper Hirvilampi ovat valmiina EM-kisoihin, jotka alkavat torstaina Glasgow’ssa.

Robert Ven ylsi Luzernin maailmancupissa ensimmäistä kertaa tällä kaudella välieriin ja oli lopulta 11:s. Sen jälkeen harjoittelu kotimaisemissa on sujunut hyvin.

–  Kunto tuntuisi olevan hyvä. Luzern toi toki itseluottamusta, ja tiedossa on ollut, että pohjakunto on varmaan paras mitä koskaan, mutta en vaan ole saanut sitä vastaavia suorituksia alkukauden kisoissa. Uskon, että kunto mahdollistaa vielä parempiakin sijoja. Mutta erot ovat pieniä molempiin suuntiin, joten täytyy vaan taistella kovasti kaikista sekunneista.

Hirvilampi kilpailee EM:ssä alkuperäisen suunnitelman vastaisesti yksiköllä, koska hänen kaksikkoparinsa Juho-Pekka Petäjäniemi joutui kyljen rasitusvamman vuoksi jättämään EM-kilpailut väliin.

– Muutos oli harmittava kaikin puolin. Kuitenkin pitkällä juoksulla päätös oli oikea menestymisen saavuttamiseksi kaksikolla tulevaisuudessa. Loppukauden tavoitteeni ei ole muuttunut, ja haenkin menestystä yksikössä yhtä lailla kuin kaksikolla, Hirvilampi sanoo.

Hän sanoo päässeensä kohtuullisesti sisään taas yksikköönkin.

– Muutamat valmistavat vedot ovat menneet positiivisesti kotona, ja uskon kilpailuista tulevan hyvät. Mitään menetettävää minulla ei ole ja lähdenkin tekemään kauden parhaita kisojani ja haastamaan välieräpaikasta. Kilpailuista tulee tiukat, ja onkin jännittävää nähdä kuinka onnistun yksiköllä kaksikon jälkeen, Hirvilampi sanoo.

Aikataulut ja muuta infoa