C-finaalipaikkoja ja positiivisia asioita suomalaisille Poznanissa

21.6.2019 Yleinen

Kuva: Balint Czucz
Kuva: Balint Czucz

Suomalaissoutajat hankkivat parhaimmillaan C-finaalipaikkoja, kun kauden toinen maailmancup käynnistyi Puolan Poznanissa. Päivä toi monelle suomalaiselle paljon positiivista Poznanin finaalivetoja ja varsinkin kautta eteenpäin ajatellen.

Miesten kevyessä pariairokaksikossa Juho-Pekka Petäjäniemi ja Kasper Hirvilampi olivat alkueränsä kuudensia ja keräilyerässään neljänsiä ja soutavat C-finaalissa.

–  Päivän saldo aika kaksijakoinen. Ei samaa ajamista olla saatu kuin treeneissä. En tiedä sitten onko jännitystä vai mitä. Aamun alkuerä oli todella huono soutu meiltä, mutta iltaan saimme kasattua paketin ja saimme tehtyä ok-soudun keräilyerässä, Hirvilampi sanoi.

– Aamulla painonveto veti vähän veltoksi ja alkuerä ei oikein kulkenut. Iltapäivän vedossa oli tykitystä ja saalistajafiilis, Petäjäniemi sanoi.

Päivä antoi kuitenkin maailmancup-kautensa avanneelle kaksikolle paljon positiivista.

–  Askel eteenpäin kuitenkin kokonaisuutena, kun ok-soudulla pystyimme taistelemaan paketin kasaan vielä keräilyerään ja soutamaan 18:n joukkoon. Paras terävyys ja vauhti mitä löysimme ennen kilpailuja Suomessa, odottaa vielä kuitenkin ja varmasti tulee sieltä esiin vielä, kun tästä päästään takaisin kv-kilpailujen ilmapiiriin ja hermot rauhoitettua ja pieniä asioita hienosäädettyä, Hirvilampi uskoo.

Petäjäniemi: “C-finaalissa lähdetään kisaamaan voitosta”

 

Miesten kevyessä yksikössä Joonas Petäjäniemi oli alkuerässään neljäs, keräilyerässään viides ja kilpailee lauantaina C-finaalissa kahden muun soutajan kanssa.

– Aamulla oli tasaisen hyvä avaus. Oli toimiva liuku, vaikka tahdit jäivät hieman mataliksi. Keräilyerässä yritin nostaa kilpailutahtia ja laittaa kaikki peliin välieräpaikkaa varten. Voima ei kuitenkaan välittynyt oikein ja kovempi tahti ei kuljettanut venettä. Pyörivä sivutuuli lisäsi myös haastetta etenkin, kun loukkaantumisen vuoksi olen pystynyt harjoittelemaan vesillä kunnolla vasta kaksi viikkoa, Petäjäniemi sanoi.

Hänellä oli myös jo selvä tavoite C-finaaliin:

– C-finaalissa lähdetään huomenna kisaamaan voitosta, Itävalta starttaa kovaa mutta yritän pysyä tuntumassa ja ajaa lopussa ohi.

Karppinen: “Varmuus ja kovuus puuttuu”, Naukkarinen: “Kunto tuntuu olevan nousussa”

 

Naisten yksikössä maailmancupiin palannut Eeva Karppinen oli alkuerässään kuudes, keräilyerässään neljäs ja soutaa lauantaina C-finaalissa.

– Paremmin meni kuin aamulla, mutta vielä on niin vähä kisoja takana, että varmuus ja kovuus puuttuu. Iltapäivän veto meni vähän hakkaamiseksi, enkä saanut venettä liu’utettua parhaimmalla mahdollisella tavalla. Huomenna on hyvä lähteä parantamaan ja saada hyvä kisa, Karppinen suuntasi katsettaan C-finaaliin.

Miesten yksikössä Joel Naukkarinen oli alkuerässään neljäs, puolivälierässään kuudes ja soutaa D-finaalissa. Olli-Pekka Karppinen oli eränsä viides ja soutaa E-finaalissa lauantaina.

– Aamun alkuerä sujui ihan vahvasti, ja kunto tuntuu olevan edellisestä maailmancupista nousussa. Puolivälierissä paukut oli kuitenkin aika käytetty ja hyydyin. Haetaan iskua huomiselle, Naukkarinen sanoi.

– Alkueräsoudussa kokeiltiin vähän tämän herran rajoja. Lähdettiin kv-huippuvauhtia liikkeelle ensimmäinen 500 metriä. Vauhti oli tappavaa ja jälkimmäinen tonni olikin selviytymistaistelua. Huomiseen hyvällä tsempillä. Tältä reissulta saan hyvin arvokasta kilpailukokemusta ensi kautta ajatellen, Karppinen sanoi.