Karppinen löysi jo sähäkämpää menoa, Petäjäniemi sai tehoja irti ja monia muita hyviä merkkejä Poznanissa

22.6.2019 Yleinen

Hirvilampi ja Petäjäniemi jatkavat nälkäisinä ja luottavaisina kansainvälistä kautta. Kuva: Balint Czucz
Hirvilampi ja Petäjäniemi jatkavat nälkäisinä ja luottavaisina kansainvälistä kautta. Kuva: Balint Czucz

Suomalaissoutajille maailmancup-päivä Poznanissa jätti sekä hyviä fiiliksiä että nälkää jatkoon. C-finaalissa kakkossijat nappasivat miesten kevyessä yksikössä Joonas Petäjäniemi ja naisten yksikössä Eeva Karppinen, joten heille tulokseksi 14:s sija.

– Tänään sain itsestäni enemmän irti ja meno oli jo sähäkämpää. Vielä loppukirivaihde puuttui, mutta sain liu’utettua venettä matkavauhdissa paremmin, Karppinen sanoi.

Myös Petäjäniemelle jäi hyvä fiilis kilpailusta, jossa hän sai finaalissa raskaassa kelissä onnistumisen.

– Jäin odotetusti hieman alussa – yritin kuitenkin kuroa kärkeä kiinni matkalla ja iskeä lopussa. Onnistuinkin hyvin roikkumaan Itävallan tuntumassa ja jättämään samalla uzbeekin kyydistä. Lopussa ei kuitenkaan ollut enää paukkuja mennä ohi, tuuli söi voimat ja viimeinen 200 metriä vain odotettiin maalia. Soutu parani kuitenkin kokonaisuudessa eilisestä, ja sain hyvin tehoja irti, Petäjäniemi sanoi.

Miesten yksikössä Joel Naukkarinen oli D-finaalissa viides eli kokonaistuloksissa 23:s, Olli-Pekka Karppinen E-finaalissa kuudes eli 29:s.

– Oli rankka juhannus. Ensimmäinen veto kulki hyvin mutta sen jälkeen palautuminen oli tosi heikkoa. Tullut ehkä treenattua vähän liikaa viimeiset 4–5 viikkoa, kun kokeilin erilaista valmistautumista. Minimitavoitteena yritin tänään edes tuohon valintajärjestelmän 75 prosentin joukkoon päästä, kuten edellisessä maailmancupissa. Nyt palautellaan ja seuraavaksi jos vedettäisiin top-50%. Kilpailu tuntuu kovenevan kun olympiakarsinta lähenee, mutta tällaiset kisat on kyllä ihan ehdottomia, jotta oppii parantamaan, Naukkarinen tuumi.

– Kisassa sivuvastanen tuuli joka toi vähän lisähaastetta. Terävyyttä ois tarvinnut aamuseen vetoon lisää. Päivän maksimi vedettiin tänään ja tulos oli aika laiha. Lähipäivinä pitää pohtia et miten tästä kausi jatkuu, Karppinen sanoi.

Miesten kevyessä pariairokaksikossa Juho-Pekka Petäjäniemi ja Kasper Hirvilampi olivat C-finaalissa kuudensia eli luokan tuloksissa 18:nsia.

– Vähän sutimista mutta ihan ok-soutu, ja fiilis jäi hyväksi vaikka tukkaan tuli tällä kertaa. Nyt tiedetään erot, ja selvästi häviämme tekniikassa muille mutta onneksi sen saa korjattua treenillä ja sitoutumisella. Ensimmäinen 1000 metriä tuli hyvin mutta toisella tonnilla alkoi hieman pakka hajota. Nyt tiukkaa treeniä ja fokusta tekniikkaan. Mukana ollaan ja tekniikasta saadaan vielä paljon irti, Hirvilampi sanoi luottavaisena.

– Hyvä drivi oli kyllä vedossa, ja tekemisen meininki on kohdillaan mutta kun mennään maailmancup-tasolla niin pienet asiat ja puutteet kostautuvat, hän sanoi.

Hyvillä mielin ja nälkäisenä seuraaviin kilpailuihin suuntaa myös Petäjäniemi:

– Kovalla tsempillä vedettiin C-finaali tänään. Painonveto ja tankkaus meni nappiin ja kulku oli hyvää. Puoleenväliin asti olimme aivan Ranskan porukan tuntumassa, mutta loppu meni vähän vastatuulessa sutimiseksi. Seuraavaan maailmancupiin ehdimme hioa tekniikan vielä kuntoon niin tulosta tulee, Petäjäniemi sanoi.