Freestylemelonnan maailmanmestaruuskilpailut jatkuivat tyttöjen alkuerillä

Freestylemelonnan maailmanmestaruuskilpailut jatkuivat suomalaisten osalta tyttöjen (alle 18 v) alkuerillä. Riina Aho sijoittui 12. sijalle.

Alle 18-vuotiaiden tyttöjen alkuerissä melonut hartolalainen Riina Aho karsiutui täpärästi kymmenen semifinalistin joukosta melottuaan sijalle 12. Positiivisin mielin kilpailuun valmistautunut Aho lähti alkueräsuorituksiinsa perusliikkeisiin luottaen:

– Olen erittäin tyytyväinen suoritukseeni, sillä se meni paremmin kuin moni harjoituksistani. Ennen kisaa jännitti ja päässä vilisti kauhukuvia kaikesta mikä voisi mennä pieleen, mutta itse hontossa ollessa jännitti yllättävän vähän. Ensimmäinen runini meni osittain vähän turhaan säätämiseen, mutta toisessa tekeminen tuntui pääosin rennolta ja pystyin keskittymään mielestäni hyvin. Toki aina voisi parantaa ja mulla olisi ollut liikkeitä vielä enemmänkin olemassa, mutten koe tarvetta harmitella sitä, Aho summaa.

Huomenna keskiviikkona melotaan miesten alkuerät, joissa Suomea edustaa Olli Nyrhilä, Tuomas Kaukola ja Visa Rahkola. Miesten erät alkavat klo 13.00 Suomen aikaa.

Nyrhilä odottaa innolla debyyttiään kansainvälisellä kilpailuareenalla:

– Oli onnea arvonnassa, että pääsee melomaan heti ensimmäisessä erässä. Näin jännitys ei kerkeä kasvaa liian suureksi ja nestehukka hiipiä katsomossa omaa suoritusta odottaessa. Ehdin vasta viimeisiin tiimitreeneihin, mutta vapaiden harjoitusten jälkeen sain jo hyvän kuvan parhaista liikkeiden tekopaikoista ja kilpailusurffi oli jo eilen kirkkaana mielessä.

Viidettä kertaa freestylemelonnan MM-kilpailuissa melova Kaukolan suunnitelma alkueriin on selkeä:

– Pyrin melomaan tarkasti ja tekemään puhtaita liikkeitä, sillä uskon, että perussuoritukseni riittää jatkopaikkaan.

Rahkola on ottanut kilpailutuntumaa jo ranskalaisilla urheilu- ja musiikkifestivaaleilla, sijoittuen toiseksi freestylekilpailussa:

– Huomenna pääsee vihdoin korkkaamaan MM -kisat omalta osaltani, ja fiilis on toki hyvä! Millaun Natural Games -kilpailujen jälkeen olen melonut yhdet tiimitreenit sunnuntai iltana ja muuten keskittynyt palauttelemaan kroppaa. Alkuerien selkeä päätavoite, on meloa tie ensi perjantaina melottaviin quarttereihin.

29.6.–6.7.2019 Espanjan Sortissa melottavien freestylemelonnan maailmanmestaruuskilpailujen viimeiset alkuerät melotaan naisten sarjassa torstaina, kilpailujen jatkuessa välierillä ja finaaleilla perjantaina ja lauantaina.

Kansainvälisen kanoottiliiton (ICF) kilpailusivut: https://www.canoeicf.com/canoe-freestyle-world-championships/sort-2019

Maajoukkueen blogi: www.freestylemelonta.com

Lisätietoja: Freestylemelonnan lajipäällikkö Jyri Hämäläinen, p. 040-548 1663, jyri.hamalainen@yahoo.com