Freestylemelonnan maailmanmestaruuskilpailut käynnistyivät poikien alkuerillä

Freestylemelonnan maailmanmestaruuskilpailut käynnistyivät suomalaisten osalta poikien (alle 18 v) alkuerillä, jossa meloivat Tuisku Äänismaa (sijoitus 25) ja Turkka Mutikainen (sijoitus 27).

Freestylemelonnan maailmanmestaruuskilpailut melotaan Espanjan Sortissa 29.6.–6.7.2019. Maanantaina poikien alle 18-v. alkuerissä meloneet Tuisku Äänismaa ja Turkka Mutikainen sijoittuivat sijoille 25. ja 27. eivätkä päässeet kymmenen parhaan joukkoon perjantaina melottaviin välieriin. Kumpikaan ei onnistunut ensimmäisessa runissaan, mutta molemmat onnistuivat hyvin toisessa runissa. Alkuerätuloksissa molempien runien pisteet lasketaan yhteen.

Tuisku Äänismää arvioi suorituksiaan:

– Ensimmäisellä runilla olin jännityksestä kankeana, eikä suunnitelma pysynyt päässä. Toisella surffilla tunnelma oli paljon rennompi ja melominen sujui, vaikka tuomarit eivät volttiani hyväksyneetkään. Olen kuitekin tyytyväinen onnistuneesta toisesta runista.

Ensimmäisissä arvokisoissaan melonut 15-vuotias Turkka Mutikainen summeeraa tunnelmiaan:

– Ensimmäinen runi jännitti eikä sujunut, mutta toinen meni rennosti ja tosi hyvin. Sain tehtyä itselleni erittäin vaativan McNasty-liikkeen, minkä jälkeen jatkoin muilla liikkeillä. Nyt on hyvät tunnelmat ja aion nauttia loppuviikosta sekä melomalla että muiden suorituksia seuraamalla.

Huomenna tiistaina melotaan tyttöjen alle 18-v. alkuerät, joissa Suomea edustaa Riina Aho. Hänen eränsä alkaa klo 14.50 Suomen aikaa. Kuten muutkin kilpailijat, hän pitää kilpailupaikkaa vaativana, mutta on eilisten maakohtaisten harjoitusten jälkeen innoissaan kilpailujen alkamisesta:

– Kaiken kaikkiaan tuntuu hyvältä; hontto on vaikea, muttei mielestäni ansaitse kaikkea siihen kohdistunutta arvostelua. Ennen viimeisiä tiimitreenejä jännitti aika paljon, mutta loppujen lopuksi niistä jäi kuitenkin hyvä mieli, kun perusliikkeet sujuivat. Odotan kuitenkin innolla että pääsen kisaamaan – pidän ensimmäisessä erässsä olemista positiivisena asiana, vaikka samassa erässä onkin varsin kovia nimiä melomassa.

Tiistain jälkeen MM-kilpailut jatkuvat keskiviikkona miesten ja torstaina naisten alkurillä sekä välierillä ja finaaleilla perjantaina ja lauantaina.

Kansainvälisen kanoottiliiton (ICF) kilpailusivut: https://www.canoeicf.com/canoe-freestyle-world-championships/sort-2019

Maajoukkueen blogi: www.freestylemelonta.com

Lisätietoja: Freestylemelonnan lajipäällikkö Jyri Hämäläinen, p. 040-548 1663, jyri.hamalainen@yahoo.com