Suomalaisonnistumisia soudun Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Norjassa

Elias Haavisto ja Erin Pettersson lipunnostossa.

Soudun avoimet PM-kilpailut järjestettiin Norjan Sarpsborgissa 29.-30.6. Kisoissa nähtiin useita suomalaisonnistumisia.

Kolme PM-mitalia suomalaissoutajille

A-juniorien naisten yksikössä Vilma Kangasmäki selviytyi hienosti alkueristä A-finaaliin. Hän sijoittui finaalissa kuudenneksi.

A-juniorien miesten yksikössä Elias Haavisto taisteli hienosti 24 soutajan kilpailussa sijalle seitsemän.

Aikuisten PM-lähdöt kisattiin seurajoukkuein. Iloisia ilmeitä nähtiin palkintokorokkeella miesten kaksikossa, kun suomalaiset ottivat kaksoisvoiton. Turun Soutajien Antton Helmi ja Joonas Jousimo pokkasivat kultaa ja Takon Soutajien Theodor Kivistö ja Antti Koiranen olivat hopealla. Naisten kaksikossa SMARKin Ada MacKeith ja Amy Dickinson olivat kolmansia.

Paras Pohjoismaa Sarpsborgin PM-kilpailuissa oli Norja.

Nordic Openissa ja Sarpsborg Regatassa onnistuneita suorituksia

Samanaikaisesti PM-kilpailuiden kanssa järjestettiin Nordic Open ja Sarpsborg Regatta. Kaiken kaikkiaan Suomesta oli mukana noin 20 soutajaa C-junioreista seniorisarjalaisiin. Regatta-lähdöissä saatiin useita suomalaismitalisteja kovatasoisissa nuorisolähdöissä sekä seniorien lähdöissä.