Freestylemelonnan maailmanmestaruuskilpailut käynnistyvät 29.6. – mukana kahdeksan suomalaista

Maailman freestylemelonnan huiput ovat kokoontuneet Espanjan Sortiin kilpailemaan maailmanmestaruuksista. Suomen joukkueessa on mukana niin kokeneita arvokilpailukonkareita kuin ensikertalaisiakin. Maakohtaiset treenit ovat antaneet hyvän pohjan suorituksille vaikeaksi arvioidussa kilpailupaikassa.

Freestylemelonnan maailmanmestaruuskilpailut käydään Espanjan Sortissa 29.6 – 6.7.2019. 
Miehissä Suomea edustavat Tuomas Kaukola, Visa Rahkola ja Olli Nyrhilä ja naisissa Anni Mykkänen sekä Paula Varonen. Alle 18-vuotiaissa pojissa melovat Tuisku Äänismaa ja Turkka Mutikanen sekä tytöissä Riina Aho.

Kilpailut käynnistyvät avajaisilla lauantaina 29.6 ja huipentuvat miesten sekä naisten lauantai-illan finaaleihin. Kilpailujen aikataulu:

Ma 1.7: poikien alkuerät

Ti 2.7: tyttöjen alkuerät

Ke 3.7: miesten alkuerät

To 4.7: naisten alkuerät

Pe 5.7 ja la 6.7: kaikkien sarjojen puolivälierät, välierät ja finaalit.

Viime vuonna Sortissa järjestetyissä maailmancupin kilpailuissa Paula Varonen meloi upeasti hopealle.
Pääosa maajoukkueesta saapui Sortiin hyvissä ajoin totuttelemaan kilpailupaikkaan ja hiomaan kilpailusarjojaan. Kisakoski valmistui perusteellisten rakennustöiden jälkeen vasta kesäkuussa, joten paikka on kaikille melojille uusi ja vaatii nopeaa sopeutumista uudenlaisiin olosuhteisiin, mikä saattaa olla suomalaisille eduksi. Eri maiden melojat pitävät kilpailupaikkaa yleisesti ottaen erittäin haastavana ja se vaatii liikkeiden erittäin tarkkaa suorittamista.

Visa Rahkola on ollut paikalla suomalaisista pisimpään ja on vaikeasta kisapaikasta huolimatta luottavainen:

–  Spotti, kilpailupaikka, on tosi vaikea, ja varsinkin itselleni helpot asiat kuten paikan haku tuottaa ongelmia. Oma melontatyylini ei varmasti istu kaikista parhaiten kyseiseen honttoon, mutta sitä mieltä ovat kaikki muutkin. Uskon että suomalaiset melojat ovat jossain määrin onnekkaita sillä spotissa on kuitenkin pieniä vivahteita Lieksan Neitikoskesta. Spotti on kaikille sama ja se sopii minulle hyvin.

Maanantaina suomalaisten MM-kilpailut avaavat pojat Turkka Mutikainen ja Tuisku Äänismaa ovat olleet junnuleireillä Sortissa lähes kaksi viikkoa ja saaneet hyvän tuntuman kisapaikkaan.
Äänismaa toteaa kisajännityksen alkavan nostaa päätään ja korostaa viimeisten maakohtaisten treenien merkitystä itseluottamuksen luojana ja mahdollisuutena kisarunien viimeistelyyn.
Uransa ensimmäisiin arvokilpailuihin valmistautuva 15-vuotias Mutikainen korostaa MM-kilpailujen yhteydessä järjestettävien junnuleirien merkitystä harjoittelussa sekä myös tunnelman luojana kansainvälisen ohjaaja- ja juniorijoukon kesken.

Välieristä ja finaaleista on tarjolla medialle suoraa lähetystä: https://www.canoeicf.com/sites/default/files/sort2019-oc1-tv.pdf

Kansainvälisen kanoottiliiton (ICF) kilpailusivut: https://www.canoeicf.com/canoe-freestyle-world-championships/sort-2019

Maajoukkueen blogi: www.freestylemelonta.com