Hilppa Luoma ja Olivia Malinen valmiina maratonmelonnan maailmancupin kilpailuun

Maratonmelonnan maailmancupin kilpailu järjestetään 31.5.-2.6.2019 Sandvikassa Norjassa. Suomalaismelojat Hilppa Luoma ja Olivia Malinen ovat valmiina kilpailuun. Luoma meloo naisten alle 18-vuotiaiden ja Malinen naisten yksikössä.

Suomalaismelojat melovat lauantaina ns. short trackin eli 3400 m kilpailun. Sunnuntaina ohjelmassa on maratonmatka (naisjunioreilla 19 km ja naissenioreilla 26,2 km).

Hilppa Luoma kilpailee alle 18-vuotiaiden naisten yksikössä. Viime vuonna Luoma voitti juniorisarjan PM-kilpaluissa.

– Kilpailuun valmistautuminen on mennyt pientä sairastelua lukuun ottamatta hyvin. Tavoitteena on vetää hyvä ja kaikin puolin ehjä kilpailu ilman sen suurempia odotuksia, kertoo 18-vuotias helsinkiläismeloja kilpailujen alla.

Olivia Malinen on meloo ensimmäistä kertaa kansainvälisessä kilpailussa seniorisarjassa ja tavoittelee kisassa hyvää onnistumista. Malisen talven harjoituskausi on sujunut hyvin ja kehitystä on tapahtunut.

– Oman seuran 6 km:n kilpailut Kaukajärvellä lauantaisin ovat auttaneet valmistautumaan erityisesti short trackiin. Olen myös harjoitellut kanto-osuuksia Kaukajäven uimarannalla.

Norjan maailmancupissa kanto-osuudet tehdään hiekkarannalla ja se vaatii omanlaista teknistä osaamista.

Sandvikassa järjestetään maratonmelonnan MM-kilpailut vuonna 2020 eli suomalaismelojat pääsevät tutustumaan myös ensi vuoden MM-kilpailupaikkaan ja -rataan.

Alle 18-vuotiaiden naisten short track kilpaillaan lauantaina klo 9.30 ja naisten klo 10.55 paikallista aikaa. Maratonmatkaan startataan sunnuntaina klo 9.05 (naiset juniorit) ja klo 11.05 (naiset seniorit)

Lisätietoa kilpailuista: http://vm2020.no/

Tulosseuranta: https://racemanager.no/