Polet meloi välierässä ennätysaikansa ja ylsi B-finaaliin maailmancupissa – muillakin suomalaisilla hyvä päivä

1.6.2019 Yleinen

Kuva: Petteri Ehoniemi
Kuva: Petteri Ehoniemi

Suomalaismelojilla oli hyvä päivä 500 metrin kilpailuissa ratamelonnan maailmancupissa Saksan Duisburgissa.

Yksiköissä naisten välierissä Pauliina Polet oli eränsä viides ja ylsi B-finaaliin, miesten C-finaalissa Joona Mäntynen ylsi neljänneksi eli kokonaistuloksissa 22:nneksi.

Polet jäi A-finaalipaikastakin vain 0,7 sekuntia.

– Tosi hyvä fiilis jäi! Oli kokonaisuudessaan tosi ehjä veto. Pääsin heti alusta hyvin liikkeelle, ja oli vahva olo koko matkan ajan. Toki A-finaali vähän kolkutteli mielessä, mutta tiesin myös, että tosi kovaa tuossa tullaan menemään. Ei se loppujen lopuksi niin hirveän kauaksi jäänyt, matkalla ennätysaikansa melonut Polet summasi.  

Hienosti onnistui myös Mäntynen, joka sai menoaan parannettua välierästä C-finaalin.

– Tosi mahtava veto itselläni, kauden paras 500. Taitaa olla uusi PB-aikakin. Ei tuohon voi olla kuin tyytyväinen, ollaan kuitenkin alkukaudessa. Pääsin hyvin liikkeelle, sain hyvän matkavauhdin ja kiihdytyksen tehtyä. Sain matkavauhdin pidettyä taloudellisena, ja viimeisen 200 metrin kohdalla viimeinen nosto, että vauhti pysyi yllä loppuun asti. Sillähän se tuli, Mäntynen kertaili tyytyväisenä.

Positiivisen suomalaispäivän päätti miesten nelikön 500 metrillä Miika Nykänen, Otto Sivula, Jeremy Hakala ja Mäntynen. Kvartetti sijoittui viidenneksi ja jatkaa sunnuntaina välierissä.

– Erittäin mallikas alkueräveto. Tasan kolme sekuntia tappiota maailmanmestari Saksalle. Muita eriä kun katselin läpi, ovat ihan samoilla sekuntilukemilla kuin missä muidenkin erien keskikasti paineli menemään. Tällä taustalla ja niin harvoilla nelikköharjoituskerroilla tulos oli jopa jonkun verran yllätys, ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen sanoi.

Pitkänen iloitsi lauantaina myös Mäntysen ja Poletin onnistumisista ja odottaa mielenkiinnolla sunnuntaita.