Ilahduttava määrä juniori- ja seniorisoutajia Valkeakosken SM-kilpailuissa

26.8.2019 Kilpailu Yleinen

Valkeakosken Vesiveikot isännöi viikonloppuna olympiasoudun junioreiden ja alle 23-vuotiaiden pienveneiden sekä senioreiden isojen veneiden SM-kilpailuita. Lotilanjärvellä nähtiin ilahduttavan paljon kilpailijoita sekä juniori- että seniorilähdöissä.

Takon Soutajat ja Turun Soutajat vahvoja juniorisarjoissa

Takon Soutajat osoitti nuorisotoimintansa laajuutta ja laatua ottamalla viisi Suomen mestaruutta juniori- ja alle 23-vuotiaiden lähdöissä. Myös Turun Soutajat on tehnyt hienoa työtä juniorisoudussa. Turun Soutajille kolme kultamitalia. SMARK ja Hämeenlinnan Soutajat ottivat nimiinsä yhden mestaruuden, samoin kuin isäntäseura Valkeakosken Vesiveikot.

Erityisesti A-junioreiden ja alle 23-vuotiaiden sarjat nostivat osallistujamääriään merkittävästi.

Tako hallitsi myös miesten isoja veneitä, SMARK vahva naisissa

Takon Soutajat toi Lotilanjärvelle myös vahvan aikuisten joukkueen. Miesten isoissa veneissä pariaironelonen sekä kahdeksikko kisattiin Takon Soutajien komennossa. Tiukkoja kilpailuita miesten isoissa veneissä Takon kanssa käynyt Nesteen Soutajat oli puolestaan vahvin perämiehettömässä nelosessa.

SMARK vei tuplamestaruuden voittaen naisten pariaironelosen sekä perämiehettömän nelosen. Turku osoitti naisten joukkuevenesoudun vahvuutta voittamalla kahdeksikon ja ottamalla hopeaa pariaironelosessa ja perämiehettömässä nelosessa. Kisajärjestäjät Valkeakosken Vesiveikot saivat naisjoukkueen pronssimitalille kaikissa kolmessa naisten lähdössä. Muutaman tauon jälkeen naisten kahdeksikossa käytiin jälleen SM-arvoinen kilpailu.

Tänä vuonna 70 vuotta täyttävä Pargas Roddklub kisasi Valkeakoskella isolla joukkueella.

Tulokset Vesiveikkojen sivuilla