Puolivälieräpaikat karkasivat suomalaisilta viimeisellä 200 metrillä MM-soudussa

26.8.2019 Yleinen

Robert Ven ja Eeva Karppinen taistelivat mallikkaasti soudun MM-kilpailuiden keräilyerissä Linzissä, mutta toivotut puolivälieräpaikat jäivät kummallakin tällä kertaa saavuttamatta.

Karppinen oli eränsä kolmas ja soutaa välierässä paikasta E-finaaliin, Ven oli eränsä toinen ja soutaa seuraavaksi puolivälierässä paikasta samaiseen välierään.

Venin keräilyerän voitti Yhdysvaltain Kevin Meador, jolle Ven hävisi viisi sekuntia. Meador eteni puolivälieriin, joissa jaetaan paikat A-D-finaaleihin.

– 1500 metriä tuli kohtalaisesti, mutta sitten vaan viimeinen pari sataa pimeni päässä, Ven sanoi.

Soudun valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen sanoi Venin kilpailun sujuneen hyvin, kunnes ilmeisesti kuumuudesta johtuen tajunta hämärtyi.

– Kilpailun jälkeen hän tokeni vasta, kun oli ollut kisalääkärin tiputuksessa. Molemmat urheilijat lähtivät ennakkoluulottomasti hakemaan jatkopaikkaa puolivälieriin ja melkein loppuun asti molemmat olivatkin kiinni jatkopaikassa. Kisan viimeiset parisataa kääntyi tänään meidän tappioksi. Molemmat urheilijat antoivat kaikkensa radalle, Hiltunen sanoi.

Naisten yksikössä keräilyerästä kaksi eteni puolivälieriin. Karppiselta kakkossija jäi reilun sekunnin päähän.

– Veto oli hyvä ja parempi kuin eilen, mutta jouduin pettymään tulokseen. Vaikea erä ja tiesin, että Kreikka on kova mutta lähdin ennakkoluulottomasti haastamaan, Karppinen sanoi.

Kuvat: Balint Czucz