Mäntynen ja Sivula suoraan finaaliin kaksikoiden 200 metrillä maailmancupissa Poznanissa

23.5.2019 Yleinen

Joona Mäntynen ja Otto Sivula ylsivät ratamelonnan maailmancupissa kajakkikaksikoiden 200 metrillä suoraan A-finaaliin Puolan Poznanissa. Kaksikko oli alkuerässään toinen, kun kolme eteni suoraan loppukilpailuun. Finaali melotaan sunnuntaina.

Sivula, 19, kilpailee ensimmäistä kertaa maailmancupissa. Hän ja Mäntynen meloivat tänä keväänä kansainvälisissä kilpailuissa Kööpenhaminassa samaisen matkan, mutta nyt kaksikkoon oli löytynyt vielä lisää vauhtia.

– Alusta lähti jo hyvin liikkeelle. Pystyin heti ekasta vedosta asti laittamaan voimaa niin paljon kun lähtee. Hyvillä fiiliksillä finaaliin, Sivula sanoi.

Samoissa tunnelmissa oli myös Mäntynen.

– Veto oli tämän kauden paras mitä kaksikolla olemme vetäneet. Mahtavalta tuntuu, myös Mäntynen iloitsi A-finaalipaikasta.

Kajakkiyksiköiden 500 metrillä Mäntynen oli eränsä kuudes, mikä ei tuonut jatkopaikkaa. Sivula oli 200 metrillä alkueränsä kahdeksas ja karsiutui jatkosta. Muista suomalaisista Netta Malinen ja Pauliina Polet meloivat kajakkikaksikoiden 500 metrillä eränsä viidenneksi ja jatkavat välierissä perjantaina. Kajakkiyksiköiden 200 metrillä Polet oli alkuerässään viides ja Malinen kahdeksas, molemmat karsiutuivat jatkosta.

Tulokset ja aikataulu