Pienpuuvenesoutajat vauhdissa Virroilla sprintin ja normaalimatkan SM-kilpailuissa

19.8.2019 Kilpailu Soutu Yleinen

Puuvenesoudun pienveneiden SM-sprintit ja SM-normaalimatkat soudettiin Virroilla 17.-18.8. Sprinttimatkana oli 1000 metriä ja normaalimatkana 10 km. Kilpailut järjesti Virtain Urheilijat.

1000 metrin sprinttimatka keräsi Virtain Laivarantaan mukavasti osallistujia. Suurin osallistujamäärä oli miesten yli 50-vuotiaiden yksinsoudussa, kun kisan souti hienot 17 yksinsoutajaa.

Miesten yksinsoudun yleisen sarjan voiton vei Juha-Matti Valkama Keravan Urheilijoista. Valkama vei myös miesten yli 50-vuotiaiden yksinsoudun voiton ja kellotti päivän nopeimmat yksikköajat.

Naisten yleisen sarjan yksinsoudun mestari oli Noora Huhtala SMARKista selvällä 11 sekunnin erolla seuraavaan.

Vuorosoudussa nopeimpia olivat Oulun Kilpa-Veljien Jouni Ponnikas ja Pauli Turtinen sekä naisissa Ulla Yrjölä ja Katariina Korniloff Kouvolan Soutajista.

Miesten yleisen sarjan parisoudussa käytiin tiukkaa sekuntikamppailua mitaleista. Voittajaksi selviytyi Virtain Urheilijoiden parivaljakko Janne Rossi – Marko Leppämäki. Eroa toiseen tuli 0,5 sekuntia. Naisten parisoudussa sen sijaan kultamitalistit SMARKin Noora Huhtala ja Marika Laaksonen veivät voiton vakuuttavalla 14 sekunnin marginaalilla.

Yleisen sarjan sekasarjoissa Oulun Kilpa-Veljien Suvi ja Heikki Karjaluoto olivat vahvoja. Karjaluodoille sekä sekaparisoudun että sekavuorosoudun Suomen mestaruus.

Upeita ja sähäköitä kilpailuita käytiin myös ikäsarjoissa 18v, 23v, 40v, 50v, 60v ja 70v.

Kympillä tiukkaa kisaa

Sunnuntaina vuorossa oli 10 kilometrin normaalimatka. Palkintokorokkeella nähtiin osin samoja kasvoja kuin lauantain sprintissäkin, mutta myös uusia mitalisteja.

Miesten yleisen sarjan yksinsoudun kärkikamppailu käytiin tuttujen kilpakumppaneiden Jari Kuhnon ja Heikki Karjaluodon välillä. Järjestävän seuran Virtain Urheilijoiden Jari Kuhno oli päivän voittaja.

Naisten yleisen sarjan kympillä Soutuseura SMARKin Marika Laaksonen otti mestaruuden nimiinsä.

Vuorosoudussa vahvimpia olivat lauantain tapaan Oulun Kilpa-Veljien Jouni Ponnikas ja Pauli Turtinen sekä Kouvolan Soutajien Ulla Yrjölä ja Katariina Korniloff.

Parisoudun mestaruus matkasi niin ikään lauantain sprintin voittaneelle kaksikolle Janne Rossi ja Marko Leppämäki Virtain Urheilijoista. Naisten nopein kaksikko puolestaan oli ylivoimaisella esityksellä Anni Keisanen ja Taina Vuorinen Ikaalisten Soutajista.

Sekavuorosoudussa Mikkelin Soutajien Maija Massinen ja Aki Heinonen olivat omaa luokkaansa. Suvi ja Heikki Karjaluoto puolestaan päättivät viikonlopun urakointinsa kultamitaliin sekaparisoudussa.

Kaikki tulokset lauantailta (linkki tulospalveluun)

Kaikki tulokset sunnuntailta (linkki tulospalveluun)