Polet ja Malinen B-finaaliin, miesten nelikkö välieriin

22.8.2019 Yleinen

Pauliina Polet ja Netta Malinen melovat B-finaalissa. (kuva: Heidi Lehikoinen)
Pauliina Polet ja Netta Malinen melovat B-finaalissa. (kuva: Heidi Lehikoinen)
Miesten nelikkö selviytyi välieriin. (kuva: Heidi Lehikoinen)
Miesten nelikkö selviytyi välieriin. (kuva: Heidi Lehikoinen)

Ratamelonnan MM-kilpailuiden toinen päivä toi suomalaisille jälleen jatkopaikkoja. Naisten kaksikoiden 500 metrillä Pauliina Polet ja Netta Malinen etenivät ensin alkueränsä viidentenä välieriin, josta etenivät niin ikään eränsä viidentenä B-finaaliin. B-finaali kilpaillaan lauantaiaamuna.

– Molemmista vedoista jäi onnistunut fiilis, välierä oli vielä ehjempi veto loppuun asti kuin alkuerä. Kisan matkavauhti tuntui vahvalta, ja melonta meni meillä hyvin yhteen. Finaaliin siis hyvillä mielin, samantyyppistä vetoa haetaan kuin tänään matkavauhdin puolesta. Startin ekoihin vetoihin jäi edelleen parantamisen varaa, joten startti on varmaan se osa kisasuorituksesta, jossa voidaan pystyä saamaan vielä lisää itsestämme irti, Malinen summasi kaksikon päivää.

Miesten neliköiden 500 metrillä Suomen kvartetti Miika Nykänen, Jeremy Hakala, Joona Mäntynen ja Otto Sivula oli alkueränsä seitsemäs ja eteni ajalla lauantain välieriin.

– Kohtalaisen hyvä fiilis jäi, kisat saatiin avattua. Ensimmäisen puoliskon saimme toimimaan varsin halutulla tavalla. Puoleen matkaan asti oli hyvä rentous ja yhtenäisyys, sen jälkeen hieman teknisiä ongelmia. Tuosta pystytään parantamaan kohti välierää, on pieniä asioita, mitä voimme tehdä paremmin, Hakala sanoi.

Hakala ja Nykänen jatkavat kisojaan jo perjantaina kajakkikaksikoiden 1000 metrin alkuerissä.

– Siitä on tosi hyvä fiilis. Viime viikon lopulla teimme viimeisen kovan treenin kaksikolla, ja se oli varsin hyvää melontaa. Odottavaisin tunnelmin, Hakala sanoi.

Ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen oli monelta osin tyytyväinen suomalaisten päivään.

– Välierässä naisilla huono startti, mutta melonta matkan aikana oli tosi hyvää. Kauden parasta selkeästi, Pitkänen sanoo.

Nelikön osalta haasteensa toi viime viikon perjantaina Sivulalle käteen tullut hermon venähdys, jonka kanssa Sivula sinnitteli alkuerässä parhaansa mukaan.

Perjantaina suomalaisista kilpailevat Hakalan ja Nykäsen lisäksi myös Pauliina Polet kajakkiyksiköiden 500 metrin alkuerissä sekä Joona Mäntynen kajakkiyksiköiden 200 metrin välierissä.