Suomalaismelojat menestyksekkäitä Ranskan avoimissa pitkän matkan mestaruuskilpailuissa

2.4.2019 Kilpailu Yleinen

Suomen ratamelontamaajoukkue, Haastajat-ryhmä ja juniorit ovat leireilleet maaliskuussa Etelä-Ranskassa Temple sur Lotissa. Leirin päätteeksi suomalaisurheilijat osallistuivat Ranskan avoimiin pitkän matkan mestaruuskilpailuihin. Kilpailumatkana oli 5000 metriä.

Suomalaisille useita palkintosijoja

Emma Nieminen voitti hienosti alle 18-vuotiaiden naisten kajakkiyksikön kilpailun. Lisäksi Nieminen ja Hilppa Luoma ottivat hienosti kultamitalin kaksikossa. Naisten kaksikossa Netta ja Olivia Malinen puolestaan sijoittuivat hienosti toiseksi.

Alle 18-vuotiaiden miesten kaksikossa Jaakko Hippeläinen ja Eetu Kolehmainen sijoittuivat juuri palkintosijojen ulkopuolelle neljännelle sijalle. Samoin senioreiden kaksikossa Otto Sivula ja Miika Nykänen jäivät niukasti palkintosijoista sijoittuen viidenneksi.

Seniorisarjan naisten yksikössä Netta Malinen meloin viidenneksi. Yksikössä miesten parasta antia oli Miika Nykäsen seitsemäs sija 43 osanottajan keskuudessa.

Kokonaisuutena koko Suomen joukkue osoitti hyvää kevätkuntoa kansainvälisen kilpailukauden avauskilpailussaan.

Tulokset kokonaisuudessaan: tästä linkistä

Suomalaismelojat avovesileireillä alkukevään

Maajoukkuemelojat ovat viettäneet avovesileireillä talven ja alkukevään. Helmikuussa maajoukkue leireili Etelä-Afrikan Roodeplaatissa, maaliskuussa leiripaikkana oli Ranskan Temple sur Lot ja huhtikuussa hyviä harjoitteluolosuhteita haetaan Puolan Walczista. Haastajat-ryhmän urheilijoita ja junioriurheilijoita on iso joukko mukana sekä Ranskassa että Puolassa.

Seuraava kilpailu on monelle suomalaisnuorelle on Amsterdamin Waterland-maraton huhtikuun puolivälissä.